Weer aan de slag met autisme

24/08/2023 / Esther Oomen

Weer aan de slag met autisme

De vakantieperiode komt tot zijn einde. Als het goed is ben je uitgerust na deze vakantieperiode. En misschien heb je nog wel iets tegoed de komende maanden aan vakantie of een weekendje weg. Weer aan de slag met autisme kan ook lastig zijn, vakanties zijn vaak alles behalve gestructureerd en duidelijk en dat kan super vermoeiend zijn. Daardoor voel je je na je vakantie soms nog vermoeider dan ervoor.

Structuur is belangrijk

Heb je in je vakantie de structuur gedeeltelijk of zelfs helemaal losgelaten? Pak die structuur nu dan gewoon weer op en ga er weer mee aan de slag. Bekijk hoe je dingen voor je vakantie deed en wat kun je nu direct weer oppakken? Wat werkte er wel goed voor je en wat niet?

Hoe pak je die structuur weer op?

De structuur kun je om te beginnen weer oppakken door op je gewoonlijke tijden op te staan en naar bed te gaan. Zorg ook dat je geregeld eet en dat je (weer) gezond eet. Daarnaast is het belangrijk om je werk en/of taken in te plannen en om ook je momenten van rust en ontspanning in te plannen. Maak niet meteen allerlei afspraken met anderen, maar zorg voor rust in huis. Doet ook je kinderen goed als je die hebt.

Is de overschakeling van vakantie naar werk lastig?

Heb je het moeilijk met de overschakeling van vakantie naar werk, ben dan een paar weken extra lief voor jezelf. Geef jezelf de ruimte voor deze overschakeling. Pak niet meteen alles weer op, stap voor stap werkt ook (en eigenlijk vaak zelfs beter). Heb je kinderen die de overgang van vakantie naar school lastig vinden? Daar geldt eigenlijk hetzelfde voor. Geef hen de ruimte weer aan de nieuwe structuur te wennen.

Kort samengevat

Overgang van vakantie naar werk/school:

Wil jij het vanaf nu anders aan gaan pakken?

Ben jij niet echt uitgerust in je vakantie? En besef je ook dat doorgaan zoals het ging geen optie is? Maar weet je ook niet hoe je het wel op een goede manier aan kunt pakken?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een gratis ont-stress sessie. In deze online ont-stress sessie bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe ik je daarbij kan helpen.

Vraag jouw sessie hier aan.

P.S. Werkgevers hebben vaak een budget voor coaching

Wist je trouwens dat werkgevers vaak een budget hebben voor medewerkers dat gebruikt kan worden voor persoonlijke coaching en trajecten zoals Rust en balans op je werk?

Ben jij wel klaar met het gebrek aan controle en overzicht op je werk? En die vaak aanwezige stress, vermoeidheid en gebrek aan energie? Kun jij hierin wel wat hulp gebruiken? Of kan ik je helpen bij het in gesprek gaan met je leidinggevende?

Vraag dan nu hier jouw sessie aan.