Wat zijn jouw goede voornemens?

31/12/2021 / Esther Oomen

Hoe heb jij het afgelopen jaar ervaren? Heb je fijne dingen meegemaakt? Heb je iets geleerd? Of was het een moeilijk jaar voor je?

Hoe sluit ik mijn jaar af
Ik heb afgelopen jaar weer een opleiding gevolgd op autisme-gebied. Dat was erg interessant en leuk om te doen. En vorige week ontving ik bericht dat ik geslaagd ben. Dat is natuurlijk ook fijn, als je het positief af kunt sluiten.

En zo richting het einde van het jaar, ga ik altijd even evalueren. Wat ging er goed afgelopen jaar. Wat zijn de fijne en leuke dingen geweest in mijn leven en binnen ons gezin.

En natuurlijk denk ik dan ook na over wat er anders mag. Wat kan er beter? Wat zijn de nieuwe dingen die ik wil gaan doen.

Periode van reflectie
Voor mij is deze periode rond Kerst en Oud en nieuw altijd een periode van reflectie. Wat was er, wat is er en wat zou ik graag willen.

En zo kom ik dan bij mijn doelen voor het komende jaar. Die doelen gaan bijvoorbeeld over meer spelletjes doen met het gezin, nog meer gaan wandelen of op andere manieren buiten zijn. Maar ook doelen voor mijn coachpraktijk, waar wil ik heen met mijn praktijk. Wat wil ik daarin bereiken.

Neem de juiste acties
Ik vind het altijd leuk om daar op mijn gemak over te mijmeren. En dan aan het begin van het nieuwe jaar neem ik meestal de tijd om het ook echt in concrete doelen uit te werken. Met daaraan actiepunten.

Want je kunt wel lekker mijmeren over al je doelen voor het komende jaar, als jij geen concrete acties neemt, dan gaan die doelen waarschijnlijk niet uitkomen. De dingen die je wilt bereiken, komen niet vanzelf naar je toegewaaid.

Wat zijn jouw doelen voor het komende jaar?
Dus mijn vraag aan jou is : Wat zijn jouw doelen? Hoe ga je zorgen dat je deze doelen bereikt? Wat heb je daarvoor nodig?

Laat me je helpen
Als ik je ergens mee kan helpen, bijvoorbeeld van je vermoeidheid af komen, lekker in je vel zitten, duidelijkheid krijgen over je (kenmerken van) autisme, laat het me dan weten.

Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek. Dit gesprek houden we in mijn praktijk of online. Ik help je graag verder.