Wat een uitje met je gezin kan doen

09/07/2021 / Esther Oomen

Afgelopen week hadden onze kinderen allebei een studiedag. Mijn man Ad en ik besloten die dag vrij te nemen van het werk en een dag op pad te gaan met z’n vieren. En daar hebben we heerlijk van genoten!

We hebben een turbulent jaar achter de rug. Net als iedereen hadden we te maken met Corona en alle wisselende maatregelen daar omheen. Wel naar school, niet naar school, gedeeltelijk naar school, vakantie, wel weer naar school en weer niet naar school.

Vooral onze jongste zoon vond het lastig om zich daaraan aan te passen. Met als gevolg veel last van allerlei vage kwaaltjes, niet lekker in zijn vel zitten en veel migraine. Mijn man heeft in deze periode een hele zware studie gevolgd, wat veel tijd en kruim kostte. En de oudste zit in het jaar voor zijn eindexamen, dus van hem wordt ook van alles verwacht.

Al met al een jaar waarin we weinig fijne gezinstijd hebben gehad en samen niet zo veel genoten hebben van de leuke dingen in het leven.

Hoe fijn is het dan om nu wel weer een dag samen weg te gaan en tijd te hebben voor elkaar. Een dagje Toverland vinden wij super leuk om te doen, dus dat ligt voor ons dan voor de hand om daar voor te kiezen.

Op zo’n dag heb je echt tijd voor elkaar, want je bent daar samen en je kunt niet met het huishouden of werk aan de slag. Even pas op de plaats en genieten van de rust en van elkaar. Misschien nog even dat ene boek meenemen wat al zo lang op je ligt te wachten.

En dan aan het einde van de dag moe maar voldaan weer terug naar huis. Nog even nagenieten en je dan weer opmaken voor de rest van de week.

Zo’n dagje ontspanning doet wonderen!

Vind jij het lastig om goed te kunnen ontspannen? Heb je last van veel stress?

Met deze 5 tips zorg jij voor jouw ontspanning:

Vind jij het lastig om zelf ontspanning in je leven aan te brengen en er ook van te genieten? Voel je je daardoor vaak gestrest? En wil je daar hulp bij hebben?

Neem dan contact met me op door je hier in te schrijven voor een gratis ont-stress sessie.