Waar mag jij overheen stappen?

10/12/2020 / Esther Oomen

Iedereen heeft in haar of zijn leven wel dingen waar je tegenaan loopt. Dingen die niet lekker lopen of die gewoon echt niet lukken. Of dingen die je eng vindt en eigenlijk niet durft.

Een paar weken geleden had ik een hele fijne vrouwen. De ene ken ik ondertussen aardig goed en de ander kende ik nog helemaal niet voor de wandeling.

De vrouw die ik nog niet kende vooraf, bepaalde de route, aangezien we in de buurt van haar huis liepen.

En op een gegeven moment kwamen we bij een wei met koeien aan. En die koeien waren rustig aan op weg naar de stal vanuit hun wei. En het pad naar de stal liep over de weg waarop wij liepen. Voor de koeien waren hier twee touwen gespannen, zodat zij automatisch de juiste kant op liepen.

Dat betekende echter wel dat die touwen over ‘ons pad’ liepen en dat wij over de touwen dienden te stappen om onze weg te vervolgen.

En toen ik daar zo liep dacht ik ‘ok, dit is voor mij best wel een dingetje’. Die ene koe bleef ook gewoon midden op ‘ons pad’ staan, wel heel rustig, maar toch. En ook al ben ik geboren in een dorp, ik heb toch nooit echt zo veel met koeien etc. van doen gehad.

Maar ja, de vrouw die de weg leidde, was al over de draden gestapt, en de andere vrouw waarmee we liepen, zou daar ook niet zo moeilijk over doen, schatte ik in. Dus moest ik ook.

En terwijl ik daar zo allemaal over aan het nadenken was, beleef die koe gewoon heel rustig midden op ‘ons pad’ staan en had totaal niet in de gaten waar ik in mijn hoofd allemaal mee bezig was. Zo zie je maar weer, dat anderen dat vaak niet kunnen zien aan je.

En natuurlijk ben ik mee over die touwen gestapt, ook al vond ik het van tevoren een dingetje. En natuurlijk viel het achteraf mee.

Herken jij dat van jezelf? Dat je dingen van tevoren groter maakt dan nodig is? En dat het achteraf dan vaak mee valt? Waar loop jij tegenaan, waar je misschien ook eens kunt proberen er overheen te stappen? Of ben je juist aan het leren nergens ‘zomaar’ overheen te stappen, maar eerst te onderzoeken of je er wel overheen wilt stappen? Wil je me dat laten weten in een reactie?

Als jij ook een stap wilt zetten in de voor jou juiste richting en het lukt alleen niet zo goed? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ik help je graag verder.