Verbinding met jezelf

14/08/2020 / Esther Oomen

De hele dag door ben je in verbinding. Soms gewild en soms ongewild. Je bent in verbinding met andere mensen, met spullen, met herinneringen en met verwachtingen. Vooral voor mensen met (kenmerken van) autisme is dit vaak een hele uitdaging.

Op momenten dat je op een fijne manier in verbinding bent, voelt dat heel goed. Je voelt de connectie met elkaar en daar wordt je blij van. Je bent dan goed in staat om de voor jou juiste keuzes te maken. Om te vertrouwen op jouw inzichten en gevoel.

Als je op een vervelende manier in verbinding bent met anderen of met spullen, dan kan dit heel veel effect op jezelf hebben. Het is dan heel lastig om een goede verbinding met jezelf te houden. Om de juiste keuzes voor jezelf te blijven maken.

Je ervaart op zo’n moment vaak meer stress en minder rust in je hoofd.

Op momenten dat je de verbinding kwijt bent met jezelf, wordt het lastig om te luisteren naar je eigen inzichten en gevoel. Je heb dan sneller de neiging om te doen wat anderen van je verwachten of in de stress te schieten, in plaats van wat je zelf belangrijk vindt.

En daar krijg je dan weer last van, het voelt niet goed om altijd te doen wat anderen verwachten en dat tegen jouw inzichten en gevoel in gaat. Dit brengt meestal extra stress en onrust met zich mee.

Als je beter weet wat jij nodig hebt en je hier ook naar kunt luisteren, ervaar je snel meer rust en minder stress.

Wil jij weten wat je kunt doen om meer rust en minder stress te ervaren?

Neem dan contact op voor een gratis sessie. In dit gesprek krijg je sowieso twee tips waarmee je direct aan de slag kunt. En misschien zijn er nog meer dingen waar ik je mee kan helpen.

Meld je nu aan voor een gratis sessie, ik hoor graag van je.