Verbinding met jezelf

02/04/2021 / Esther Oomen

Verbinding met jezelf

Hoe doe je dat, verbinding houden met jezelf? Dat is vaak super moeilijk om te doen. Als er dan bij jezelf of bij de mensen in je directe omgeving ook nog sprake is van (kenmerken van) autisme, is het vaak nog lastiger.

Want wat is verbinding met jezelf en hoe zorg je voor verbinding met jezelf.

Voor mij is verbinding met jezelf lekker in je vel zitten met jezelf. Je kunt het ook omschrijven als tevreden zijn met jezelf, met je leven, hoe het met je gaat.

Als je verbinding hebt met jezelf, kun je regelmatig kiezen voor de dingen die goed zijn voor jou. Voel je je lekker in je vel. Sta je regelmatig stil bij wat jij nodig hebt. Kun je de voor jou juist keuzes maken.

Als de verbinding met jezelf er niet (meer) is, dan voel je je niet helemaal OK. Je voelt dan dat dingen niet lekker lopen. Je bent wat mopperig en je loopt tegen allerlei problemen aan.

Het wordt dan ook steeds moeilijker om de voor jou juiste keuzes te maken en je grenzen goed aan te geven. En op het moment dat je verkeerde keuzes gaat maken en over je grenzen heen gaat, wordt het van kwaad tot erger.

Herken jij het bij jezelf als je de verbinding kwijt bent?

Wat zou kunnen helpen is wat tijd voor jezelf te pakken. Maak een fijne wandeling, zo lang als voor jou goed voelt (maakt niet uit of het 15 of 90 minuten is). Lees een ontspannend boek. Maak een puzzel. Kijk een leuke serie op TV of Netflix. Doe wat voor jou goed voelt.

Vind je het lastig om de verbinding met jezelf weer te vinden. Neem dan contact met me op voor een gratis ont-stress sessie of een gratis relatie-check. Ik denk dan graag met je mee over hoe jij de verbinding met jezelf weer kunt herstellen.