Vrouw aan het werk Autisme en werk

Herken je jezelf hier in?

 • Je vraagt je al jaren af waarom je altijd zo moe bent. Je snapt dat die vermoeidheid komt doordat je de hele dag bezig bent om je aan te passen aan je werkomgeving. Je wilt je baan behouden. Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen, zonder uitgeput te raken?

 

 • Je hebt constant een druk hoofd door alle dingen waar je over nadenkt. De gedachten blijven maar binnenkomen gedurende je werkdag en ze hangen rond in je hoofd. Je kunt je er maar moeilijk van losmaken. Vaak zijn het negatieve gedachten die in je hoofd blijven hangen. De creativiteit die je normaal in je baan hebt, lijkt op zo’n moment verdwenen te zijn.

 

 • Je hebt veel last van prikkels op je werkplek die enorm hard binnen kunnen komen. Deze overprikkeling overvalt je plots en je barst soms uit het niets in woede of juist huilen uit, waardoor je collega’s er helemaal niets van begrijpen. Jij zelf eigenlijk ook niet en je weet al helemaal niet hoe je dit kunt voorkomen.

 

 • Collega’s schijnen altijd te weten wat ze moeten doen. Ook als er midden op de dag een wijziging is en daardoor een onverwachte taak op hun bureau terecht komt. Bij jou levert een onverwachte taak of wijziging veel onrust op. Daarna ben je niet productief meer en eigenlijk gebeurt er elke dag wel zoiets. Het helpt je prestaties op je werk niet en je bent bang dat dit ook je loopbaan in de weg zit.

 

 • Je hebt altijd het gevoel dat je net niet doet wat anderen van je verwachten. Je snapt inmiddels dat dat met je autisme te maken heeft. Je bent immers anders bedraad dan zij. Maar hoe kun je dan toch door je collega’s geaccepteerd worden en mee doen, zonder jezelf steeds anders te moeten gedragen dan je bent?

Wil jij ook af van die vermoeidheid, dat drukke hoofd, die overprikkeling die je overvalt, die onrust bij wijzigingen en jezelf steeds aanpassen?

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • vermoeidheid kunt voorkomen door de voor jou juiste dingen te doen in plaats van je steeds maar te moeten aanpassen aan anderen. Doordat je weet wat de dingen zijn die jouw vermoeidheid veroorzaken en ook hoe je voor nieuwe energie zorgt. Waardoor je wel je baan goed uitvoert, zonder uitgeput te raken.
 • zelf invloed uitoefent op de gedachten over werk die je hebt en welke er opgeruimd mogen worden. Wat voor een rust in je hoofd geeft dat! Waardoor je je focus brengt naar positieve gedachten en je sombere gevoelens naar de achtergrond verdwijnen, waardoor je er geen last meer van hebt. En je het gevoel krijgt dat je lekker bezig bent en je weer creatieve oplossingen in je werk bedenkt.
 • op een passende manier met prikkels omgaat, ook op je werkplek. Zodat je opkomende overprikkeling op tijd aan voelt komen en je de juiste dingen doet om weer kalmte te creëren. Waardoor je je rustig blijft op je werk en je niet meer steeds in woede of huilen uitbarst.
 • doorwerkt en effectief bent, ook al gebeuren er onverwachte dingen in je werkdag. Dat je meebeweegt met veranderingen en productief blijft. En dat je voor jou en je werk de juiste keuzes maakt van wat je wel en wat je op dat moment niet oppakt.
 • er bij hoort binnen je team en je jezelf mag zijn. Dat je kwaliteiten gezien worden en dat je geaccepteerd wordt door je collega’s. Dat het OK is als je je een keer afzondert en dat je de volgende keer weer aansluit als het wel lukt.

Medewerkers van onder andere deze bedrijven gingen je voor:

PhilipsSVB

In het traject Rust en balans op je werk leer ik je hoe je:

 • al ontspannen aan je werkdag begint. Je weet dat er onverwachte dingen gaan gebeuren, maar je bent er zeker van dat je er tegen bestand bent. Wat er ook gebeurt, jij werkt lekker jouw eigen taken af. Natuurlijk komt er van alles onverwachts voorbij gedurende de dag, maar aan het einde van de dag sluit jij tevreden je computer af en ga je relaxt naar huis.
 • de rust in je hoofd bewaart, doordat je weet hoe je gedachten over werk los kunt laten. Zodat er ruimte komt in je hoofd en je daardoor je creativiteit weer tot leven kunt laten komen in je baan. Waardoor jij weer diegene bent met de out-of-the-box oplossingen, die voor positieve verandering zorgen in je taken en de werkprocessen.
 • op tijd merkt dat je overprikkeling aan het oplopen is. Zodat je weet wat je wanneer moet doen of laten op je werk om niet in woede of huilen uit te barsten. Zodat je een evenwichtig persoon kunt zijn, die zonder onverwachte uitbarstingen je taak doet en begrepen wordt door je collega’s.
 • op een rustige manier met wijzingen om kunt gaan, zonder dat je de rest van de dag van slag bent. Zodat je na een verandering een rustig hoofd kunt houden en je geplande taken af kunt maken. En dat je gezien wordt om je prestaties en een waardevolle collega bent.
 • jezelf kunt zijn met je anders bedrade brein en toch geaccepteerd wordt door je collega’s. Dat je het op jouw manier mag doen en daarmee ook aan verwachtingen kunt voldoen. Zonder jezelf steeds anders te moeten gedragen.

Kortom, hoe je lekker in je vel komt te zitten, ook op je werk.

Wat houdt het traject praktisch in:

 • 10 individuele autismecoachsessies van elk 45-60 minuten, gedurende ± 4 maanden
 • jouw sessies kunnen zowel online als in mijn praktijk in Best gehouden worden, wat voor jou het beste past
 • informatie, werkbladen en oefeningen die aangepast worden aan wat jij nodig hebt
 • de boeken ‘Werken met autisme’ van Cécile den Ouden en mijzelf en ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ van Marja Boxhoorn

Jouw eenmalige investering in dit traject Rust en balans op je werk, waarmee je weer lekker in je vel komt te zitten, bedraagt € 2175, inclusief 21% BTW. Dit bedrag kun je in drie termijnen van € 750 betalen, als dat voor jou beter uitkomt (stuur voor betaling in 3 termijnen een mail).

Boek Werken met autisme Omslag van het boek Werken met autisme. De achtergrond is met bovenaan een rood vlak, daaronder een geel vlak, daaronder een groen vlak en onderaan een blauw vlak. Daaroverheen in zwart te letters Werken met autisme

Esther Oomen Eigenaar van Lekker in je vel met autisme De autismecoach voor werkende mensen met (een vermoeden van) autisme. Neem vrijblijvend contact met me op!

Over Esther Oomen

Sinds 2020 werk ik als gecertificeerd autismecoach en heb ik al honderden werkende mensen met autisme kunnen helpen. Doordat jij en ik op een praktische manier samen onderzoeken wat voor jou werkt, kun je het geleerde direct in je werk toepassen.

In mijn coaching combineer ik mijn persoonlijke ervaring van autisme binnen mijn gezin, verschillende opleidingen op het gebied van autisme en coaching en mijn meer dan 30 jaar lange ervaring binnen grote en kleine bedrijven. Dat wat ik geleerd en ervaren heb over autisme en werk, gebruik ik om jou te helpen je eigen passende weg weer te vinden. Op een manier die wel werkt voor jou.

Lees hier verder over mij

Lees hier recensies van klanten die het traject reeds hebben afgerond

Veel gestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van Best en kan niet naar je toe komen
De sessies kunnen we houden in mijn praktijk in Best of online via Teams. Hierdoor hoef je niet naar mijn praktijk te komen en kunnen we elkaar toch zien en spreken.

Ik heb al zo veel te doen, waar vind ik de rust om dit traject te volgen?
De afspraken van ieder maximaal 1 uur worden in overleg ingepland. Je krijgt in onze afspraken oefeningen waardoor je direct aan de slag kunt. Hierdoor merk je al snel dat je rust en balans ervaart.

Zijn de oefeningen moeilijk om te doen?
Bij elke afspraak krijg je één of meerdere oefeningen. De oefeningen worden afgestemd op wat jij nodig hebt, dus ze passen bij jou en het lukt je om er mee aan de slag te gaan. Daardoor merk je al snel dat de oefeningen je inzicht geven en je echt helpen.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de kosten?
In veel gevallen heeft je werkgever een mogelijkheid om bij te dragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Vraag er naar bij je leidinggevende of HR-afdeling.