Tijden van verandering

15/05/2020 / Esther Oomen

Voor mijn gevoel leven we echt in tijden van verandering.

We worden er sowieso toe gedwongen op dit moment door het Corona-virus. Alles gaat anders dan normaal. Even terug naar de basis.

Voor mij voelt dat terug naar de basis heel goed. Even pas op de plaats, genieten van de kleine dingen in het leven. De grote dingen kunnen we namelijk even niet doen, of doen we op een hele andere manier.

Het is voor mij net alsof ook Moeder Aarde ons even terug naar de basis wil sturen. Alsof ze zegt ‘even pas op de plaats’, denk aan mij. We reizen veel minder dan normaal en de aarde maakt daar dankbaar gebruik van door op te fleuren en door ons te bedanken met heerlijk weer. Dat is ook nodig denk ik, anders maken we met z’n allen alles kapot.

Die tijden van verandering kunnen ook heel ongemakkelijk voelen. Op dit moment zitten wij nog redelijk in zelf-quarantaine. We doen een boodschap en deze week ben ik 1 keer bij een vriendin op bezoek geweest. Natuurlijk op 1,5 meter afstand. Dat bezoek was trouwens wel heel fijn. Even weer echt contact met iemand.

Voor mijn gevoel gaat die 1,5 meter-economie niet werken. Natuurlijk moet je er rekening mee houden en vooral als je klachten hebt thuis blijven. Op die manier kunnen we de mensen met een mindere gezondheid beschermen en daarmee ook de zorg. Ik kan me alleen niet voorstellen dat we elkaar nooit meer zouden mogen aanraken, knuffelen, masseren, behandelen, etc. Ik denk dat we dat uiteindelijk ook niet moeten willen.

Voor mijzelf en mijn praktijk merk ik dat ik ook in een verandering zit. De afgelopen jaren heb ik op allerlei gebieden van alles geleerd en het is tijd om daar ook terug naar de basis, terug naar mezelf in te gaan. Op dit moment zit ik midden in die ontdekkingstocht en dat is eigenlijk heel interessant. Ik ben dan ook echt nieuwsgierig naar waar ik terecht ga komen, hoe gaat mijn leven en mijn praktijk er uit zien na deze ontdekkingstocht.

Merk jij ook dat je anders tegen je leven, je toekomst of je baan aan kijkt? Laat het me weten door een mailtje te sturen via esther@natuurlijkeaandacht.nl.

Succes en veel plezier met je ontdekkingstocht.