Structuur, overzicht, duidelijkheid, balans

05/02/2021 / Esther Oomen

Mensen met (kenmerken van) autisme helpen om lekker in hun vel te zitten, dat is waarom ik mijn praktijk gestart ben, dat is waarmee ik je graag help.

En om lekker in je vel te zitten, heb je voor jezelf structuur, overzicht, duidelijkheid en balans nodig. Sommige mensen met autisme vinden het woord structuur echt heel vervelend om te horen en iets mee te doen. Heb jij daar ook last van? Gebruik dan bijvoorbeeld overzicht of duidelijkheid, klinkt dat al beter?

Structuur, overzicht, duidelijkheid en balans kun je voor jezelf op verschillende gebieden creëren. Denk bijvoorbeeld aan je huishouden, afspraken, je sociale netwerk, financiën, ochtend- en avondroutines, werk en activiteiten, werkplek, pauzes, uitjes en vrije tijd.

Door meer duidelijkheid en voorspelbaarheid:

Kijk eens voor jezelf of jij op een bepaald gebied wat nu stress oplevert wat meer structuur, overzicht, duidelijkheid en/of balans kunt aanbrengen?

Ervaar jij regelmatig stress en wil je echt leren hoe je hier beter mee om kunt gaan, zodat het minder belemmerend werkt in je dagelijkse leven? En vind je het lastig om dit zelf te doen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.