Stilte om je heen

23/07/2021 / Esther Oomen

Op de plek waar de foto bij dit blog is gemaakt, is het vaak stil. Soms zie je er andere mensen lopen, maar de meeste keren dat ik daar geweest ben, zag ik verder niemand.

Heerlijk vind ik dat. Even tijd voor mezelf en mijn gedachten. Zonder antwoord te hoeven geven en mensen die iets van je verwachten.

Voor mij is dat wel een dingetje, voldoende momenten in stilte hebben. Zonder mensen en geluiden om me heen. Dat is in een woonwijk, ook als is het in een drop, best wel eens een uitdaging. Daardoor plan ik het soms gewoon in.

Ik vind het heerlijk om er op uit te gaan in mijn eentje. Naar een mooie omgeving, waar ik bijvoorbeeld de filmpjes van mijn blog opneem. Op het moment ligt dat filmen trouwens een beetje stil, want ik word helemaal gek van alle muggen en processierupsen in het bos. Die processierupsen zie je niet zo heel veel, maar daar krijg je thuis des te meer last van.

Maar dat ter zijde. Zodra straks het processie-rups-seizoen weer achter de rug is, ga ik weer lekker filmen in de natuur. In mijn eentje, zonder dat er iemand op mijn vingers kijkt, dat werkt het beste. En dan krijg ik dus ook de mogelijkheid om nog meer van dit soort foto’s te maken. Daar kan ik dan ook weer zo van genieten. Dan rijd ik echt weer opgeladen terug naar huis.

Heb jij voldoende alleen-tijd of stilte om je heen? Plan je het in of lukt het je om daar op een meer spontane manier voor te zorgen? Of zou je wel wat meer alleen-tijd en stilte kunnen gebruiken?

Tips om te zorgen voor voldoende alleen-tijd of stilte om je heen:

* Plan alleen-tijd of stilte-tijd in. Wanneer je het voor jezelf inplant, kun je er makkelijk rekening mee houden en op die manier kun je zorgen dat je voldoende rust-punten over de week verdeeld hebt.

* Vind je het niet fijn om alleen naar bijvoorbeeld het bos te gaan? Neem dan iemand met je mee en spreek vooraf af dat je (een deel van) de wandeling in stilte loopt.

* Neem je thuis je alleen-tijd of stilte-tijd, zet je telefoon dan op stil en vertel je huisgenoten dat je voor een bepaalde tijd niet gestoord wilt worden.

Wil jij weten hoe jij kunt zorgen voor jouw rust en balans? Neem dan contact met me op voor een gratis ont-stress sessie. Ik help je graag.