Rustig slapen en andere tips

03/06/2022 / Esther Oomen

Rustig slapen en andere tips

Tips: regelmatig krijg ik van klanten en andere mensen die ik spreek tips. Vaak zijn dit heel praktische tips, die zij zelf in de praktijk gebruiken en die voor hen werken.

Tips die ik eerder deelde

Vorig jaar heb ik al een aantal tips met jullie gedeeld (zie hiervoor 10 tips, 15 tips en nog 15 tips. Afgelopen week heb ik weer een paar goede tips ontvangen, die ik graag met je wil delen.

Tip 1

Willemijn, die zichzelf herkent in kenmerken van autisme, gebruikt mijn uitleg over brainblocks en een vol hoofd om goed in slaap te vallen. Ze bemerkt voor het slapen gaan vaak dat er nog allerlei laatjes open staan en blokjes scheef liggen.

Wat zij dan doet, is een beeld vormen van de blokjes die scheef liggen. Ze stopt dan de onderwerpen waar ze nog over aan het nadenken is in een blokje en legt het blokje denkbeeldig weer netjes in een rijtje. Voor haar werkt dit goed en het maakt haar slaperig. Daardoor kan ze na het opruimen van de blokjes heerlijk slapen.

Probeer eens hoe dit voor jou werkt.

Tip 2

Op de site van Wereld van autisme staan een aantal praktische e-boeken die je gratis of voor een heel klein prijsje kunt downloaden. De e-boeken gaan over: supermarkt, autisme & menstruatie, reizen met het vliegtuig en feestdagen.

Kijk eens of je iets aan deze e-boeken kunt, ik vind ze heel praktisch en handig.

Hier vind je de website van Wereld van autisme.

Tip 3

Soms ben je moe, is je energie niet goed en voel je je niet lekker in je vel. Mensen met (kenmerken van) autisme zijn vaak gevoelig voor sfeer en energie.

Wat mij op zo’n moment dan goed helpt, is de Clean Energy spray van De Groene Linde. Ik spray soms een beetje op mijn hoofd of voor me in de ruimte waar ik ben en dan loop ik door de wolk van de spray. Ook gebruik ik het dagelijks in mijn praktijk, aan het begin van de dag en regelmatig ook tussen twee klanten door.

Op die manier zorg ik goed voor mijn eigen energie en de energie van mijn praktijk. De spray ruikt niet te sterk en je voelt je energie toenemen.

De spray is te koop via de site van De Groene Linde, en kost op dit moment € 18,95 exclusief verzendkosten. Wat mij betreft echt een aanrader.

Heb jij tips die bij jou goed werken?

Heb jij één van deze tips toegepast en werkt het voor je? Laat het me weten! En heb jij zelf nog dingen die jij doet en die goed voor jou werken, stuur ze me door, dan kan ik ze met anderen delen.

Ben jij op zoek naar hulp bij jouw (kenmerken van) autisme?

Herken jij jezelf in (kenmerken van) autisme, of heb je een officiële ASS diagnose? En wil je er meer over leren, om je werk goed te kunnen doen zonder dat het jou al je energie kost, om jezelf goed te leren kennen en te leven op een manier die bij jou past?

Doe jezelf een lol en gun jezelf een vrijblijvende afspraak voor een gratis ont-stress sessie. We houden de sessie in mijn praktijk in Best of online. De sessie duurt ongeveer een half uur en we bespreken waar jij tegenaan loopt in je werk en hoe ik je daarbij kan helpen.

Meld je nu hier aan voor jouw gratis ont-stress sessie.