“Dit traject heeft me weer dichter bij mezelf gebracht”

03/02/2021 / Esther Oomen

Ik heb ten eerste heel veel over mezelf geleerd in het traject Meer rust en minder stress bij autisme. Dat ik goed ben zoals ik ben, dat ik er mag zijn en dat ik grenzen mag hebben en stellen.

Ik heb jouw coaching als oprecht (voor mij altijd een belangrijke voorwaarde) en heel fijn ervaren. Ik had het gevoel dat je eerlijk met me was en je liet mij vaak dingen vanuit een ander perspectief zien. Ik heb heel veel durven zeggen en dat zegt ook iets over dat je heel vertrouwd was voor mij.

Ik zou dit traject 100% aanbevelen aan anderen. Ik was mezelf echt een beetje kwijt. Ik heb heel mijn leven voor een groot deel een rol gespeeld. Hoewel alles op zijn plek viel toen ik erachter kwam dat ik wel eens autistisch kon zijn, wist ik niet goed wie ik was zonder al het maskeren.

Dit traject heeft me weer dichter bij mezelf gebracht. Ik heb heel veel geleerd over mezelf, waarom ik zo in elkaar steek en hoe ik er voor mezelf moet zijn. Mijn man snapt nu ook waarom ik soms verkeerd reageer en wat ik dan nodig heb.

Wat ik ook echt fijn vond, is dat ik gewoon praktische dingen moest doen iedere afspraak. Hoe we allerlei dingen op praktische wijze in kaart hebben gebracht, maakte gewoon pas echt duidelijk voor mij hoe ik in elkaar stak en dus ook hoe ik daar ook weer heel praktisch op kon insteken om veranderingen aan te brengen.