Anne
51 jaar

“Ik vind haar kalmte, vertrouwdheid, rust, vrij van waardenoordeel en kennis over autisme bij vrouwen zeer kundig.”

“Voor het coachtraject zat ik in een autistische burnout. Ik had onder andere problemen met overprikkeling, het houden van overzicht, krijgen van structuur, mijn stemming en het behouden van energie.

Ik twijfelde een beetje of ik het traject zou starten, omdat ik niet zeker wist of het mij wat zou toevoegen.

Nu na het traject wisselt het nog met mij en ik ben nog niet ‘de oude’. Maar ik maak wel stappen.

Ik heb Esther ervaren als een prettige, geduldige en rustige coach. Ze is als mens een fijne persoonlijkheid. Ik raad dit traject aan anderen aan, omdat je meer inzicht in jezelf, concrete handvatten, begrip en erkenning krijgt.

Ik geef dit traject een 8.”

Harmanna Berger
Supervisor en ambulant dienstverlener speciaal onderwijs
49 jaar

“Ik vind haar kalmte, vertrouwdheid, rust, vrij van waardenoordeel en kennis over autisme bij vrouwen zeer kundig.”

“Voor het coachtraject wilde ik meer balans in mijn energie. Ik ben prikkel zoekend en heb tegelijk moeite met het aanvoelen van mijn lichamelijke grenzen. Ik wilde daar meer inzicht in. En omdat het afstemmen met mijn lijf bij mij niet vanzelfsprekend is, voelde ik me aangetrokken tot een coach die weet hoe dat bij autisme werkt.

Ik twijfelde bij ons eerste gesprek geen seconde. Als het klikt, dan is meer dan 80% van het traject al geslaagd. Ook is mijn ervaring met trajecten/coaches of workshops die ik zelf heb uitgezocht positief. In tegenstelling tot trajecten die mij werden aangeboden via de betaalde zorg. Nu was er geen frustratie van lange wachtlijsten, indicaties en dan maar afwachten of het klikt met een onbekende zorgverlener. Ik had daardoor al het vertrouwen om ‘gewoon’ te starten. En dat kon bij Esther al zeer snel.

Nu na het coachtraject heb ik meer inzicht gekregen in wat mij energie kost, en dan met name hoe triggers zich vertalen in mijn lichamelijke reactie. Deze signalen heb ik samen met Esther letterlijk in kaart gebracht. Het is een heel persoonlijk traject geweest, wat nog lang doorwerkt. En dat is belangrijk: want in mijn persoonlijk leven en mijn werk is het van belang dat ik veerkrachtig blijf. Ik weet verstandelijk dat het essentieel is om goed voor mezelf te zorgen en alerter te zijn op mijn grenzen. Maar hoe dat te doen, is elke keer weer een uitdaging. Ik denk dat ik langzaam steeds meer in staat ben om in contact te komen me mijn lijf en heb zelfzorg momenteel op nr 1 van mijn lijst van prioriteiten gekregen.

Ik heb de coaching van Esther als bijzonder fijn ervaren. Ik denk nog veel aan de momentjes van het samen praten terug. Esther voelt als een gelijkwaardige gesprekspartner waarmee ik even kan sparren, ervaringen uitwisselde en waarbij ik me veilig en daardoor op mijn gemak voel om vertrouwelijke en persoonlijke informatie te kunnen delen. Mijn hart kon luchten wanneer dat nodig was en waarbij Esther zich goed afstemde wat op dat moment voor mij belangrijk was, zonder het doel van de coaching uit het oog te verliezen.

Ik denk zeker dat een ander veel aan dit traject kan hebben. Juist omdat het traject zo gepersonaliseerd wordt. Esther heeft een programma, maar stelt alles in het werk voor de juiste afstemming. Ik vind haar kalmte, vertrouwdheid, rust, vrij van waardenoordeel en kennis over autisme bij vrouwen zeer kundig. Vanuit vertraging kwam ik meer tot mezelf. En alleen vanuit die verbinding met mezelf kan ik me professioneel beter ontwikkelen.

Of ik iets gemist heb? Ik denk dat het traject zo gegaan is afgestemd op wat ik op dat moment nodig had. Er zijn altijd zaken waarop ik nog vooruit zou willen lopen, onderwerpen waarmee een samenhang is. Maar ik zou eerder kiezen voor een volgend traject. Niet gelijk, maar in de toekomst. En juist niet als ik al ben vastgelopen. Maar op een moment dat ik over mij als persoon en in mijn professionele ontwikkeling wil leren. Stil mogen staan bij hoe werken met autisme in een neurotypische wereld voor mij weer nieuwe vragen oproept. Als een cadeau aan mezelf.

Ik geef dit traject een 8,5.”

Joost van den Beukel
Product & Change Manager
De Volksbank

“Wij hebben met ons team met Esther de workshops over “autisme op de werkvloer” gevolgd. Ons team bestaat uit tien personen van verschillende achtergronden, waaronder iemand met een vorm van autisme. Naast de workshops volgt de medewerker ook een-op-een coaching bij Esther en diegene is dit traject al gestart voordat wij de workshops hebben gevolgd.

Mijn inziens helpen zowel de workshops (team effort) als de één-op-één coaching (individuele effort) aan dit vraagstuk en ik raad de workshops in combinatie met één-op-één coaching ieder team aan.”

Wendy
49 jaar

“Ze heeft veel rust, expertise en weet hoe ze mensen met onder andere autisme moet benaderen en begeleiden. Een gouden coach die ik 100% vertrouw. Een echte schat.”

“Voor de coaching van Esther liep ik tegen heel veel dingen aan. Ritme, planning, maar vooral het signaleren en er- en herkennen van de overprikkeling.

Ik was bijna altijd moe en door de coachsessies met Esther heb ik daar veel meer inzichten in gekregen. Jouke (mijn hulphond) laat het me zien en dan kan ik er makkelijker op in spelen bij mezelf. En ik heb geleerd om meer te verdelen en rustmomenten in te plannen. Dan gaat het beter.

Ik vergeet ze soms nog wel eens en dan denk ik jaaaaa ik weet het weer😅. Ben nog steeds niet uitgeleerd 😃. Er zijn nog meer punten die ik vergeet maar dit zijn de belangrijkste.

Tijdens het coachtraject merkte ik dat Esther en ik een super klik hebben, op elkaars golflengte zitten en dat ze een supercoach is. Ze heeft veel rust, expertise en weet hoe ze mensen met onder andere autisme moet benaderen en begeleiden. Een gouden coach die ik 100% vertrouw. Een echte schat.

Op dit moment zit ik nog steeds in een klim met pittige levenslessen. Dan mis ik Esther en de coachsessies wel. Gewoon heerlijk dingen uitwerken en effe sparren. Door de coaching van Esther heb ik houvast en tips geleerd om met mijn overprikkeling en wat ik kan doen toe te passen. Als mijn hoofd te vol is lukt het niet maar wel als het zakt.

Vaak herken ik het aan Jouke zijn gedrag en het gevoel komt al een stuk eerder dat ik het echt voel. Code rood hebben we bijna niet meer gehad…

Het coachtraject was kort maar krachtig, heel leerzaam en keek er elke keer naar uit. De kaartjes, brain blocks, het signaleren daar werd ik zo blij van als een kind. We houden contact en ik weet dat Esther langs de zijlijn meeloopt en ik bij haar terecht kan als het nodig is. Dat geeft me een heel fijn gevoel.

Ik zou het traject 100%😘❤️ aanbevelen aan anderen, omdat ze een fantastisch mens en liefdevolle, consequente, inzicht gevende en waardevolle coach bent waar mensen veel van kunnen leren. Het was super. Alleen te kort😅.

Ik geef het traject een 9,8 😃.”

Leila
ZZP’er in de zorg
36 jaar

“Esther is een hele eerlijke coach met veel kennis en ervaring. Ze luistert ontzettend goed en weet zaken voor mij om te zetten naar praktische tips en trucs.”

“Ik krijg nu al langere tijd coaching van Esther. Het is voor mij echt ontzettend waardevol. Esther is een hele eerlijke coach met veel kennis en ervaring. Ze luistert ontzettend goed en weet zaken voor mij om te zetten naar praktische tips en trucs.

Soms is ze een vertaalcoach die mij nieuwe inzichten geeft (vooral m.b.t andere mensen en relaties).

Ik kan soms vast blijven haken in hoe ik iets vanuit mijn perspectief zie en ervaar. Esther kan me dan net zoiets uitleggen dat ik weer de andere kant kan bekijken.

Ik vertrouw ook echt op haar en voel me heel veilig. Wat ik ook fijn vind is dat ik ook altijd even contact mag opnemen als ik heel hoog zit of vastloop. Ik durfde dat eerst niet maar uiteindelijk heb ik dit toch een paar keer gedaan toen ik geen uitweg wist. Haar geduld en positieve bemoediging heeft mij zo ontzettend veel geholpen….

Ik ben ontzettend blij en ongelooflijk dankbaar voor Esther als coach. Ik zou haar veel meer sterren willen geven. Ik gun iedereen met (kenmerken van) autisme zo een fijne coach! ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐”

Remco
Functioneel beheerder
50 jaar

“Ik heb je als een zeer fijn persoon en coach ervaren. Open gesprekken en praktische tips.”

“Voor het coachtraject Rust en balans op je werk liep ik tegen het feit aan dat ik overdonderd werd door heel veel verschillende werkzaamheden waardoor het begin dit jaar op een moment teveel werd en ik me ziek heb moeten melden.

De structuur en inzichten die de sessies uit het traject boden zijn voor mij heel waardevol geweest om dagelijks reflectie te kunnen doen op wat een dag stressfactoren levert en hoe ik daar anders mee om ben gaan gaan.
Dit leverde voor mij steeds meer rust en energie op.

Ik kan nu beter/anders met stressfactoren omgaan en heb nu ook de middelen om richting de toekomst deze steeds beter te integreren in mijn dagelijkse professionele en persoonlijke leven.

Ik heb je als een zeer fijn persoon en coach ervaren. Open gesprekken en praktische tips.

Ik zou het traject zeker aanbevelen aan anderen. Hoewel het traject staat omschreven als “…hulp bij (kenmerken van) autisme…” is het traject voor iedereen aan te raden, ongeacht in welk ‘doosje’ je zit.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik er mee aan de slag ga en met mijn vragen/issues bij jou terecht zou kunnen. Dat was het geval.

Ik geef het coachtraject een 9 (daar heb ik zelf natuurlijk aan bijgedragen 😉).”

Man
Inspecteur
26 jaar

“Nu aan het einde van het coachtraject met Esther merk ik dat het makkelijker is om bij het team te horen. Esther heeft me goed op weg geholpen en tips gegeven waar ik niet eerder aan gedacht heb.”

“Voor het traject vond ik het lastig om met mijn collega’s te communiceren, in het bijzonder had ik moeite met de informele gesprekken.

Tijdens het coachtraject op maat merkte ik dat het makkelijker begon te worden om met iemand te praten. Anderen hebben bij mij aangegeven dat zij ook verbetering opmerkten.

Nu aan het einde van het coachtraject met Esther merk ik dat het makkelijker is om bij het team te horen. Esther heeft me goed op weg geholpen en tips gegeven waar ik niet eerder aan gedacht heb.

Ik beveel dit coachtraject aan mensen die communicatie met anderen lastig vinden aan, omdat je met dit traject echt geholpen kunt worden om makkelijker met anderen om te kunnen gaan.

Ik geef het coachtraject een 9.”

S. d. V.
Learning Specialist
52 jaar

“Ik zou dit traject aan willen raden aan mijn collega’s, veel van hen kunnen dit ook goed gebruiken. Doordat je inzicht krijgt, kun je effectiever werken. Daarnaast zorgt het bij mij ook voor stressreductie.”

“Ik heb geleerd:

  • me bewust te zijn van mijn kenmerken van Autisme, waardoor ik stress beter kan voorkomen.
  • om op een praktische manier mijn werk beter in te richten, beter dan de standaard timemanagement trainingen.
  • me te focussen op kleine veranderingen per keer.

Esthers coaching vind ik prettig en persoonlijk. Ik heb het traject in haar praktijk gevolgd.

Ik zou dit traject aan willen raden aan mijn collega’s, veel van hen kunnen dit ook goed gebruiken. Doordat je inzicht krijgt, kun je effectiever werken. Daarnaast zorgt het bij mij ook voor stressreductie.

Het traject Rust en balans op je werk richt zich niet op het oplossen van eventuele problemen met autisme, maar Esther zoekt samen met jou naar dingen die je kunt beïnvloeden om beter in je vel te zitten.

Daarbij heeft ze natuurlijk veel ervaring met mensen met kenmerken van autisme. Voor mij was het sowieso ook een eyeopener dat ik kenmerken van autisme heb. Dit geeft weer wat specifiekere mogelijkheden om taken op een bepaalde manier aan te pakken. Het traject heeft daarom niet specifiek de focus op autisme, maar zit veel breder en persoonlijker in elkaar.

Het traject Rust en balans op je werk krijgt van mij een 10.”

Ingrid
Vrijwilligster
54 jaar

“Ik vind je een hele duidelijke, directe en sympathieke coach. Ik heb traject online gevolgd en dat ging prima.”

“Ik heb geleerd dat ik wel degelijk mijn signalen ken/herken, maar dat ik te vaak geneigd ben om er overheen te stappen, ze te negeren in een poging mee te doen met de rest.

Ik vind je een hele duidelijke, directe en sympathieke coach. Ik heb traject online gevolgd en dat ging prima.

Tegen anderen die het traject willen doen, zou ik zeggen dat je wel bereid dient te zijn om goed en eerlijk naar jezelf te kijken. Het is fijn om zaken uit te spreken, dat leidt vaak tot groter bewustzijn en dat leidt vaak weer tot verandering.

Het traject krijgt van mij een 8.”

Laura
Pedagogisch professional
35 jaar

“Jouw coaching hebben we echt als ontzettend fijn ervaren! Het heeft ons heel veel rust gebracht op het moment dat we het echt nodig hadden.”

“Het belangrijkste dat wij geleerd hebben van het traject Rust en balans, is om de rust te bewaren binnen ons gezin. Dat het niet erg is om af en toe een klusje te laten liggen voor wat het is, als dat betekent dat het rust geeft voor ons drieën.

Door jouw ervaring zijn we ook anders gaan kijken naar onze dochter. Wat zit er achter haar gedrag, wat is er aan vooraf gegaan, etc? Echt heel fijn alle tips en handvatten die we hebben gekregen.

Jouw coaching hebben we echt als ontzettend fijn ervaren! Het heeft ons heel veel rust gebracht op het moment dat we het echt nodig hadden. Het was ook heel fijn dat we altijd konden appen of mailen als we vragen hadden.

En alle tips die we gekregen hebben voor onze dochter waren ook heel fijn, ook met de gesprekken met school. En zo fijn dat ze baat heeft bij de sessies brainblocks die je met haar gedaan hebt.

We bevelen dit traject absoluut aan anderen aan. Je leert dat niks ‘moet’ en dat we op heel veel punten gewoon zelf de rust kunnen creëren. Bijvoorbeeld elke dag even 15 minuutjes de tijd nemen om iets op te ruimen in plaats van alles in 1 dag doen. Minder strijken vind ik een erg fijne tip :).

Het traject krijgt van ons een 10.”

Kiki
Redacteur
51 jaar

“Ik beveel het traject zeker aan anderen aan. Het traject biedt goed inzicht in waar het daadwerkelijk fout gaat. Dat inzicht is al erg prettig. Samen kunnen werken aan oplossing is ook heel fijn.”

“Omdat mijn hoofd te vol zat met zaken die geregeld moesten worden na mijn verhuizing en het voor mijn gevoel allemaal nog lang niet af was, kwam er uiteindelijk helemaal niets meer uit mijn handen en kon ik ook niet werken. Ik voelde me lange tijd apathisch en was daar helemaal klaar mee.

Ik merkte tijdens het coachtraject dat ik de oplossingen voor mijn probleem best zelf kon verzinnen, maar moeite had ze ook daadwerkelijk om te zetten in daden. Dankzij het traject had ik een flinke stok achter de deur en ook een fijne sparringpartner.

Het gaat heel goed, nu ik weer rust in mijn hoofd heb. Ik merk dat ik weer de ruimte heb om dingen op te pakken, niet alleen qua werk, maar ook in huis en in sociale contacten. Ik ben nog wel snel moe, maar ook dat gaat steeds beter.

Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik het coachtraject niet echt ervaren als de oplossing van mijn probleem, omdat ik de oplossingen blijkbaar zelf kon bedenken. Maar ik had duidelijk iemand nodig die mij richting gaf en dat is heel goed bevallen.

Nog fijner vond ik het om met iemand te spreken die weet hoe mijn brein werkt en begrip heeft voor de manier waarop ik bepaalde zaken aanpak. En het was ook heel prettig nog dingen te leren. Meer nadenken over behoeftes (ben ik moe of heb ik eigenlijk honger?) en vooral de theorie over de slaapcycli heeft mij geholpen, die kende ik nog niet.

Ik beveel het traject zeker aan anderen aan. Het traject biedt goed inzicht in waar het daadwerkelijk fout gaat. Dat inzicht is al erg prettig. Samen kunnen werken aan oplossing is ook heel fijn.

In mijn geval verdween het onderwerp ‘Rust en balans’ steeds meer naar de achtergrond, omdat ik vrij weinig stress ervoer, maar voor mensen die hier wel mee worstelen is het traject een uitkomst.

In het begin had ik het idee dat ik aan het verkeerde traject begonnen was, vanwege het hierboven omschreven gebrek aan stress. Maar gaandeweg werd steeds meer duidelijk waar ik behoefte aan had en sloegen we de goede richting in.

Het traject ‘Rust en balans’ werd op een gegeven moment het traject ‘Schop onder de kont’. Voor mij heeft het in ieder geval gewerkt en heb ik uiteindelijk tóch rust en balans bereikt, dus de cirkel is rond.

Ik geef Esther een 10.”

Iris
Student
20 jaar

“Ik heb jouw coaching als enorm prettig ervaren. Ik voelde me heel erg begrepen en ik kon over alles praten zonder het gevoel te hebben dat ik iemand tot last was.”

“Voor het coachtraject liep ik er heel erg tegenaan dat ik in stressvolle situaties last ondervond van mijn autisme. Voor mijn gevoel kreeg ik ook steeds meer last van mijn autisme en ik was me er constant bewust van dat dingen me niet lukten of dat ik anders was.

Ook kon ik door alle stress de weken in aanloop van de tentamenweek niet doorkomen zonder mental breakdowns.

Tijdens het traject merkte ik dat ik veel meer inzicht kreeg in mijn stresssignalen en hoe ik eigenlijk in elkaar zit. Ik wist in verschillende situaties veel eerder te signaleren wanneer ik in ‘oranje’ zat, in plaats dat ik voor mijn gevoel meteen van groen naar donkerrood ging.

Ook heb ik gaandeweg geleerd over hoe ik beter kan communiceren met mijn familie en vriend. Door uitleg te krijgen met de brainblocks en dit zelf ook aan hen uit te kunnen leggen, heb ik het idee dat zij mij ook beter begrijpen.

Het gaat eigenlijk heel goed! Ik heb heel veel profijt gehad van het traject en kan nu beter onder woorden brengen wat er aan de hand is. Ook kan ik nu beter van tevoren inschatten hoeveel energie een activiteit mij gaat kosten en daar kan ik dan mijn planning op aanpassen.

Ik loop zo af en toe er nog tegenaan dat ik toch ‘ineens’ in rood zit en gestrest ben, maar ik weet nu wel wat ik dan het beste kan doen.

Ik heb jouw coaching als enorm prettig ervaren. Ik voelde me heel erg begrepen en ik kon over alles praten zonder het gevoel te hebben dat ik iemand tot last was.

Ook was het fijn om eindelijk eens te ervaren dat de oplossingen die werden gegeven voor mijn problemen, ook echt werken en dat alles op zo’n manier geformuleerd werd dat ik niet met duizend vraagtekens de deur uit liep. Ik ben echt enorm geholpen met de coaching.

Ik denk dat anderen veel aan dit traject kunnen hebben om meer inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt in hun hoofd. Als autist (of ook als niet-autist, dat weet ik niet) kan het nogal overwhelming zijn wat er allemaal in je hoofd gebeurt en wat je daar dan mee aan moet.

Mentoren of andere personen komen dan vaak met het goedbedoelde advies om een planning te maken, maar zie daar nog maar eens te komen.

Ik denk dat als iemand echt behoefte heeft aan concrete handvatten om met bepaalde situaties te dealen, dat dit heel fijn kan zijn. Het traject heeft een basis en voor de rest wordt er gekeken waar je nog tegenaan loopt. De naam ‘rust en balans’ geeft eigenlijk precies aan waar je aan gaat werken.

Het traject Rust en balans geef ik een 10.”

Daniëlle
27 jaar

“Zeer professioneel ABC!”

“Dit Autisme Belevings Circuit (ABC) is een super ervaring! Soms gaf het bevestiging en soms ook nieuwe dingen ontdekt. Veel leuke reacties van de rest van onze familie en vrienden die meededen ontvangen. Sommigen vonden de uitleg op de kaartjes wat ingewikkeld en hadden meer informatie en/of een voorbeeld nodig. Verder was het super! Zeer professioneel ABC!”

Kun jij ook hulp gebruiken bij het krijgen van rust en balans op je werk en in je leven?

Schrijf je dan hier in voor een gratis ont-stress gesprek.

Nadat je jouw gratis ont-stress sessie hebt aangevraagd, neem ik binnen 48 uur via mail contact met je op om een afspraak te maken.

Duur ont-stress sessie : ± 30 minuten
Locatie : online of in mijn praktijk (Johan Frisopark 47 in Best)
Inhoud : jij vertelt over waar je tegenaan loopt en ik vertel wat ik kan doen om je hiermee te helpen
Tijdstip : je kunt jouw ont-stress sessie overdag, ‘s avonds of op zaterdag inplannen

Meld je nu hier aan.