Leila
ZZP’er in de zorg
36 jaar

Ik krijg nu al langere tijd coaching van Esther. Het is voor mij echt ontzettend waardevol. Esther is een hele eerlijke coach met veel kennis en ervaring. Ze luistert ontzettend goed en weet zaken voor mij om te zetten naar praktische tips en trucs.

Soms is ze een vertaalcoach die mij nieuwe inzichten geeft (vooral m.b.t andere mensen en relaties).

Ik kan soms vast blijven haken in hoe ik iets vanuit mijn perspectief zie en ervaar. Esther kan me dan net zoiets uitleggen dat ik weer de andere kant kan bekijken.

Ik vertrouw ook echt op haar en voel me heel veilig. Wat ik ook fijn vind is dat ik ook altijd even contact mag opnemen als ik heel hoog zit of vastloop. Ik durfde dat eerst niet maar uiteindelijk heb ik dit toch een paar keer gedaan toen ik geen uitweg wist. Haar geduld en positieve bemoediging heeft mij zo ontzettend veel geholpen….

Ik ben ontzettend blij en ongelooflijk dankbaar voor Esther als coach. Ik zou haar veel meer sterren willen geven. Ik gun iedereen met (kenmerken van) autisme zo een fijne coach! ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

S. d. V.
Learning Specialist
52 jaar

Ik heb geleerd:

  • me bewust te zijn van mijn kenmerken van Autisme, waardoor ik stress beter kan voorkomen.
  • om op een praktische manier mijn werk beter in te richten, beter dan de standaard timemanagement trainingen.
  • me te focussen op kleine veranderingen per keer.

Esthers coaching vind ik prettig en persoonlijk. Ik heb het traject in haar praktijk gevolgd.

Ik zou dit traject aan willen raden aan mijn collega’s, veel van hen kunnen dit ook goed gebruiken. Doordat je inzicht krijgt, kun je effectiever werken. Daarnaast zorgt het bij mij ook voor stressreductie.

Het traject Rust en balans op je werk richt zich niet op het oplossen van eventuele problemen met autisme, maar Esther zoekt samen met jou naar dingen die je kunt beïnvloeden om beter in je vel te zitten.

Daarbij heeft ze natuurlijk veel ervaring met mensen met kenmerken van autisme. Voor mij was het sowieso ook een eyeopener dat ik kenmerken van autisme heb. Dit geeft weer wat specifiekere mogelijkheden om taken op een bepaalde manier aan te pakken. Het traject heeft daarom niet specifiek de focus op autisme, maar zit veel breder en persoonlijker in elkaar.

Het traject Rust en balans op je werk krijgt van mij een 10.

Ingrid
Vrijwilligster
54 jaar

Ik heb geleerd dat ik wel degelijk mijn signalen ken/herken, maar dat ik te vaak geneigd ben om er overheen te stappen, ze te negeren in een poging mee te doen met de rest.

Ik vind je een hele duidelijke, directe en sympathieke coach. Ik heb traject online gevolgd en dat ging prima.

Tegen anderen die het traject willen doen, zou ik zeggen dat je wel bereid dient te zijn om goed en eerlijk naar jezelf te kijken. Het is fijn om zaken uit te spreken, dat leidt vaak tot groter bewustzijn en dat leidt vaak weer tot verandering.

Het traject krijgt van mij een 8.

Laura
Pedagogisch professional
35 jaar

Het belangrijkste dat wij geleerd hebben van het traject Rust en balans, is om de rust te bewaren binnen ons gezin. Dat het niet erg is om af en toe een klusje te laten liggen voor wat het is, als dat betekent dat het rust geeft voor ons drieën.

Door jouw ervaring zijn we ook anders gaan kijken naar onze dochter. Wat zit er achter haar gedrag, wat is er aan vooraf gegaan, etc? Echt heel fijn alle tips en handvatten die we hebben gekregen.

Jouw coaching hebben we echt als ontzettend fijn ervaren! Het heeft ons heel veel rust gebracht op het moment dat we het echt nodig hadden. Het was ook heel fijn dat we altijd konden appen of mailen als we vragen hadden.

En alle tips die we gekregen hebben voor onze dochter waren ook heel fijn, ook met de gesprekken met school. En zo fijn dat ze baat heeft bij de sessies brainblocks die je met haar gedaan hebt.

We bevelen dit traject absoluut aan anderen aan. Je leert dat niks ‘moet’ en dat we op heel veel punten gewoon zelf de rust kunnen creëren. Bijvoorbeeld elke dag even 15 minuutjes de tijd nemen om iets op te ruimen in plaats van alles in 1 dag doen. Minder strijken vind ik een erg fijne tip :).

Het traject krijgt van ons een 10.

Kiki
Redacteur
51 jaar

Omdat mijn hoofd te vol zat met zaken die geregeld moesten worden na mijn verhuizing en het voor mijn gevoel allemaal nog lang niet af was, kwam er uiteindelijk helemaal niets meer uit mijn handen en kon ik ook niet werken. Ik voelde me lange tijd apathisch en was daar helemaal klaar mee.

Ik merkte tijdens het coachtraject dat ik de oplossingen voor mijn probleem best zelf kon verzinnen, maar moeite had ze ook daadwerkelijk om te zetten in daden. Dankzij het traject had ik een flinke stok achter de deur en ook een fijne sparringpartner.

Het gaat heel goed, nu ik weer rust in mijn hoofd heb. Ik merk dat ik weer de ruimte heb om dingen op te pakken, niet alleen qua werk, maar ook in huis en in sociale contacten. Ik ben nog wel snel moe, maar ook dat gaat steeds beter.

Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik het coachtraject niet echt ervaren als de oplossing van mijn probleem, omdat ik de oplossingen blijkbaar zelf kon bedenken. Maar ik had duidelijk iemand nodig die mij richting gaf en dat is heel goed bevallen.

Nog fijner vond ik het om met iemand te spreken die weet hoe mijn brein werkt en begrip heeft voor de manier waarop ik bepaalde zaken aanpak. En het was ook heel prettig nog dingen te leren. Meer nadenken over behoeftes (ben ik moe of heb ik eigenlijk honger?) en vooral de theorie over de slaapcycli heeft mij geholpen, die kende ik nog niet.

Ik beveel het traject zeker aan anderen aan. Het traject biedt goed inzicht in waar het daadwerkelijk fout gaat. Dat inzicht is al erg prettig. Samen kunnen werken aan oplossing is ook heel fijn.

In mijn geval verdween het onderwerp ‘Rust en balans’ steeds meer naar de achtergrond, omdat ik vrij weinig stress ervoer, maar voor mensen die hier wel mee worstelen is het traject een uitkomst.

In het begin had ik het idee dat ik aan het verkeerde traject begonnen was, vanwege het hierboven omschreven gebrek aan stress. Maar gaandeweg werd steeds meer duidelijk waar ik behoefte aan had en sloegen we de goede richting in.

Het traject ‘Rust en balans’ werd op een gegeven moment het traject ‘Schop onder de kont’. Voor mij heeft het in ieder geval gewerkt en heb ik uiteindelijk tóch rust en balans bereikt, dus de cirkel is rond.

Ik geef Esther een 10.

Iris
Student
20 jaar

Voor het coachtraject liep ik er heel erg tegenaan dat ik in stressvolle situaties last ondervond van mijn autisme. Voor mijn gevoel kreeg ik ook steeds meer last van mijn autisme en ik was me er constant bewust van dat dingen me niet lukten of dat ik anders was.

Ook kon ik door alle stress de weken in aanloop van de tentamenweek niet doorkomen zonder mental breakdowns.

Tijdens het traject merkte ik dat ik veel meer inzicht kreeg in mijn stresssignalen en hoe ik eigenlijk in elkaar zit. Ik wist in verschillende situaties veel eerder te signaleren wanneer ik in ‘oranje’ zat, in plaats dat ik voor mijn gevoel meteen van groen naar donkerrood ging.

Ook heb ik gaandeweg geleerd over hoe ik beter kan communiceren met mijn familie en vriend. Door uitleg te krijgen met de brainblocks en dit zelf ook aan hen uit te kunnen leggen, heb ik het idee dat zij mij ook beter begrijpen.

Het gaat eigenlijk heel goed! Ik heb heel veel profijt gehad van het traject en kan nu beter onder woorden brengen wat er aan de hand is. Ook kan ik nu beter van tevoren inschatten hoeveel energie een activiteit mij gaat kosten en daar kan ik dan mijn planning op aanpassen.

Ik loop zo af en toe er nog tegenaan dat ik toch ‘ineens’ in rood zit en gestrest ben, maar ik weet nu wel wat ik dan het beste kan doen.

Ik heb jouw coaching als enorm prettig ervaren. Ik voelde me heel erg begrepen en ik kon over alles praten zonder het gevoel te hebben dat ik iemand tot last was.

Ook was het fijn om eindelijk eens te ervaren dat de oplossingen die werden gegeven voor mijn problemen, ook echt werken en dat alles op zo’n manier geformuleerd werd dat ik niet met duizend vraagtekens de deur uit liep. Ik ben echt enorm geholpen met de coaching.

Ik denk dat anderen veel aan dit traject kunnen hebben om meer inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt in hun hoofd. Als autist (of ook als niet-autist, dat weet ik niet) kan het nogal overwhelming zijn wat er allemaal in je hoofd gebeurt en wat je daar dan mee aan moet.

Mentoren of andere personen komen dan vaak met het goedbedoelde advies om een planning te maken, maar zie daar nog maar eens te komen.

Ik denk dat als iemand echt behoefte heeft aan concrete handvatten om met bepaalde situaties te dealen, dat dit heel fijn kan zijn. Het traject heeft een basis en voor de rest wordt er gekeken waar je nog tegenaan loopt. De naam ‘rust en balans’ geeft eigenlijk precies aan waar je aan gaat werken.

Het traject Rust en balans geef ik een 10.

Daniëlle
27 jaar

Dit Autisme Belevings Circuit (ABC) is een super ervaring! Soms gaf het bevestiging en soms ook nieuwe dingen ontdekt. Veel leuke reacties van de rest van onze familie en vrienden die meededen ontvangen. Sommigen vonden de uitleg op de kaartjes wat ingewikkeld en hadden meer informatie en/of een voorbeeld nodig. Verder was het super! Zeer professioneel ABC!

Kun jij ook hulp gebruiken bij het krijgen van rust en balans op je werk en in je leven?

Schrijf je dan hier in voor een gratis ont-stress gesprek.

Nadat je jouw gratis ont-stress sessie hebt aangevraagd, neem ik binnen 48 uur via mail contact met je op om een afspraak te maken.

Duur ont-stress sessie : ± 30 minuten
Locatie : online of in mijn praktijk (Johan Frisopark 47 in Best)
Inhoud : jij vertelt over waar je tegenaan loopt en ik vertel wat ik kan doen om je hiermee te helpen
Tijdstip : je kunt jouw ont-stress sessie overdag, ‘s avonds of op zaterdag inplannen

Meld je nu hier aan.