Postief denken

31/08/2019 / Esther Oomen

Als je over het algemeen positief kunt denken, helpt dat je om goed om te gaan met de dingen die in je leven gebeuren. Je kunt dan meer hebben en je staat meer open voor de positieve dingen die er om je heen gebeuren.

Positieve mindset

Waar geef jij je aandacht aan? Aan de mooie dingen in je leven of aan de dingen die je (nog) niet hebt? En hoe laat dat je voelen? Hoe zou het zijn als je het anders doet, als je alles eens van de positieve kant bekijkt?
Begin maar eens aan het einde van de dag. Benoem dan eens drie dingen die die dag goed zijn gegaan. Het mag klein of groot zijn, alles is goed, zolang het maar positief is. Hoe voelt dat? Wanneer je dat een paar dagen hebt gedaan, valt het je op dat je gedurende de dag ook al meer positieve dingen ziet? Dingen die je eerst niet op zouden vallen en die je nu ineens wel ziet? Geniet er van en maak het positieve gevoel steeds iets groter.

Schaarste en overvloed

Zie jij vaak wat je (nog) niet of nog niet voldoende hebt? Kom je tekort? Zit alles je tegen voor je gevoel?
Of kun jij kijken waar wat je wel hebt, naar wat wel goed gaat. Zie jij wat een ander voor jou doet of wat jij voor een ander kunt doen? Zie je de mooie kleine dingen in het leven, zoals een zonsopgang, de vogels in de lucht, de bloemen of de heide in bloei, twee kinderen die aan het spelen zijn.
Of kun jij alleen maar kijken naar het salaris, grote huis, dure auto, mega vakantie van je vrienden? Wat doet dat met jou? Maakt het jou ‘minder’?

Ontspannen werkt in je baan

Wist je dat je tijdens je werk op hele eenvoudige manieren meer rust voor jezelf kunt creƫren? Loop af en toe eens van je werkplek/scherm weg. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig wat gaan drinken, even naar het toilet, even naar een collega of een printje van de printer afhalen.
Heb je een bureau wat je in hoogte kunt aanpassen? Maak er gebruik van. Gebruik je bureau bijvoorbeeld twee uur zittend en ga er daarna minstens een half uur aan staan. Kijk eens wat dat met je lichaam en energie doet.

Wil jij met bovenstaande tips aan de slag, maar weet je niet waar te beginnen? Maak dan nu hier een afspraak voor een gratis resultaatsessie. In deze gratis sessie bespreken we waar je tegen aanloopt en hoe ik je daarmee verder kan helpen.