Over mij

Mijn naam is Esther Oomen, woonachtig in Best en ik ben autismecoach. Ik ben moeder van twee tieners met autismespectrumstoornis en getrouwd met een man met kenmerken van autisme. Ik ga daarom als ervaringsdeskundige op dit gebied hier graag met je over in gesprek.

Als moeder van twee kinderen met autisme hadden we te maken met een hoop onduidelijkheid, frustratie en stress. De buitenwereld was niet altijd even begripvol toe naar ons gezin. Ook binnen het gezin waren er lastige momenten: denk hierbij aan frustraties over onduidelijke communicatie, onuitgesproken verwachtingen (die natuurlijk niet uitkwamen) en verplichtingen waar geen energie voor was.

Het keerpunt

Nadat ik een ongeluk kreeg en lang moest revalideren, merkte ik dat het roer om moest. We moesten als gezin gaan zorgen voor rust, balans en weer fijn met elkaar omgaan.

Op dit moment zitten we als gezin, en ieder ook individueel, lekker in ons vel. We weten waar we gevoelig voor zijn en hoe we frustraties en stress zo veel mogelijk kunnen voorkomen. Hierdoor kunnen we vervelende situaties
makkelijker aan en vinden we de rust sneller terug.