Ontwikkelingspad naar het hier en nu

25/02/2021 / Esther Oomen

Op 1 maart bestaat mijn praktijk al weer 5 jaar!

En in die 5 jaar heb ik van alles gedaan, ontwikkeld en geleerd. Het was een mooie reis tot nu toe en ik ben erg benieuwd wat er allemaal nog gaat volgen.

Ik neem je graag even mee op mijn reis tot nu toe, daarom vertel ik je hoe mijn praktijk zoals deze nu is, tot stand gekomen is.

5 jaar geleden zat ik zelf nog in een heftige revalidatie na een auto-ongeluk. Ik voelde dat ik meer wilde doen met mijn ervaring en kennis, maar ik wist niet goed hoe dat er uit zou moeten komen zien.

Na gesprekken tijdens mijn revalidatietraject heb ik de knoop doorgehakt om mijn bedrijf te starten. Een bedrijf mag natuurlijk ook in beweging zijn en het hoeft niet altijd een vast gegeven te zijn voor tientallen jaren. Je blijft je immers ontwikkelen.

En zo startte ik met mijn praktijk. Ik leerde mensen in groepen en 1-op-1, met losse sessies, workshops, behandelingen en complete cursussen om beter te luisteren naar hun gevoel. Als je beter kunt luisteren naar je gevoel, kun je beter de voor jou juiste besluiten nemen.

Daarnaast begon ik met mezelf te informeren over autisme, omdat onze kinderen ondertussen een diagnose autisme hadden gekregen.

In 2017 ben ik ook met Zacht Werken aan de slag gegaan, wat ik zelf heb omgedoopt en aangevuld tot Ontspannen Werkt, waarmee ik mensen heb geleerd om hun werk en leven meer ontspannen in te richten en te leven, waardoor ze meer kunnen genieten en ze de stress kunnen verminderen.

Al met al heb ik allerlei opleidingen, cursussen en ervaring (op)gedaan, maar ik kreeg het op een of andere manier niet helemaal strak in 1 praktijk gegoten.

Begeleiding van business coach Monique Coppens met haar Merk Archetype pakket heeft mij vorig jaar heel erg geholpen om duidelijk te krijgen wat mijn sterke kanten zijn en welke klanten en daarmee welk soort bedrijf er goed bij mij passen.

En zo kon ik vorig jaar alles op een goede manier samenvoegen tot “Lekker in je vel met autisme”, waarin ik mijn kennis en ervaring toepas om mensen met (kenmerken van) autisme meer rust in hun hoofd te geven, hun stress-gevoel laten verminderen en hun relaties te verbeteren. Daardoor kom je lekkerder in je vel te zitten en voel je je beter.

Tot zover mijn verhaal en ik heb zin in de volgende 5 jaar met mijn praktijk! Ik zou het fijn vinden als jij met mij mee op pad gaat in de komende 5 jaar.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar hoe ik jou kan helpen om beter om te gaan met je (kenmerken van) autisme, zodat het minder belemmerend werkt in je dagelijkse leven? Hoe je weer lekker in je vel kunt komen te zitten?

Wil je de komende drie maanden ècht stappen zetten in het krijgen van meer rust in je hoofd èn ben je bereid om in jezelf te investeren? Maak dan nu een afspraak voor een gratis sessie, ik help je graag verder.