Mooi compliment

22/04/2022 / Esther Oomen

Eind 2020 startte ik met het coachen van Leila. Leila herkent zichzelf in kenmerken van autisme en liep tegen een aantal dingen aan waar ze graag hulp bij wilde hebben.

Dingen waar Leila tegenaan liep

De dingen waar Leila tegenaan liep, hadden deels met haar privé-leven te maken en deels met haar werk. Ze hikte er al een tijdje tegenaan en vond het spannend om hier hulp bij te zoeken. Na het bekijken van een webinar over rust en balans was ze er klaar voor om er mee aan de slag te gaan en heeft ze een gratis ont-stress sessie aangevraagd.

Ont-stress sessie

In haar ont-stress sessie kon Leila goed uitleggen waar ze tegenaan liep. We hebben haar ont-stress sessie online gehouden, aangezien Leila niet bij mij in de buurt woont. Ik heb haar verteld hoe ik haar bij de dingen waar ze tegenaan liep kon helpen. Ze heeft na het gesprek overleg gehad met haar leidinggevende en besproken dat ze graag met mij samen wilde werken om inzicht te krijgen in haar eigen vermoeidheid, stress en kenmerken van autisme.

Leidinggevende deed investering

Haar leidinggevende vond dit een goed idee en heeft de investering van het coachtraject voor zijn rekening genomen. Leila had al besloten om met mijn coaching te starten, maar hierdoor werd het nog makkelijker.

Coachtraject Rust en balans op je werk

We zijn het coachtraject Rust en balans op je werk gestart en Leila heeft inzicht gekregen in haar kenmerken van autisme. Daarnaast heeft ze geleerd wat zij zelf nodig heeft om zich lekker in haar vel te voelen. Door dit te blijven oefenen en door de praktische tips die ze van me gekregen heeft, kan ze nu haar vermoeidheid en stress zelf goed onder controle houden. Ze weet wat ze moet doen om te zorgen voor balans in haar leven.

We zijn nu 1,5 jaar verder

Ondertussen zijn we 1,5 jaar verder. Ik coach Leila nog steeds, ook al is de frequentie gedaald. Waar we eerst wekelijks een afspraak hadden, is het nu ongeveer maandelijks. Een tijdje geleden had ze het weer erg druk in haar hoofd, en toen hebben we een paar korte sessies vlak achter elkaar ingepland om haar even te ondersteunen in drukke tijden.

Leila heeft geleerd om zelf te doen wat goed voor haar is en ik ondersteun haar daar in.

Referentie

Eind 2021 ontving ik onderstaande referentie van haar, die denk ik heel veel zegt.

“Ik krijg nu al langere tijd coaching van Esther. Het is voor mij echt ontzettend waardevol. Esther is een hele eerlijke coach met veel kennis en ervaring. Ze luistert ontzettend goed en weet zaken voor mij om te zetten naar praktische tips en trucs.

Soms is ze een vertaalcoach die mij nieuwe inzichten geeft (vooral met betrekking tot andere mensen en relaties).

Ik kan soms vast blijven haken in hoe ik iets vanuit mijn perspectief zie en ervaar. Esther kan me dan net zoiets uitleggen dat ik weer de andere kant kan bekijken.

Ik vertrouw ook echt op haar en voel me heel veilig. Wat ik ook fijn vind is dat ik ook altijd even contact mag opnemen als ik heel hoog zit of vastloop. Ik durfde dat eerst niet maar uiteindelijk heb ik dit toch een paar keer gedaan toen ik geen uitweg wist. Haar geduld en positieve bemoediging heeft mij zo ontzettend veel geholpen….

Ik ben ontzettend blij en ongelooflijk dankbaar voor Esther als coach. Ik zou haar veel meer sterren willen geven. Ik gun iedereen met (kenmerken van) autisme zo een fijne coach! ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐”

Trots

Leila geeft aan dat ze ontzettend blij en ongelooflijk dankbaar is voor mij als coach. En ik ben super blij en dankbaar voor haar als coachee. Het is voor mij als coach heel fijn om met iemand als Leila te werken. Ze pakt de zaken op, bespreekt de dingen waar ze tegenaan loopt open met mij en gaat met mijn tips aan de slag. Ik ben trots op Leila en ik vind het een hele fijne samenwerking.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken?

Loop jij ook tegen problemen aan, in je privé-leven of je werk? Maak dan nu een afspraak voor een gratis vrijblijvende ont-stress sessie. Dan bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe je ik je daarbij kan helpen. Jouw gratis ont-stress sessie houden we in mijn praktijk of online. De sessie duurt ongeveer 30 minuten. Meld je nu hier aan.