Mooi compliment

18/08/2022 / Esther Oomen

Mooi compliment

Begin 2022 nam Iris (20) contact met me op. Ze schreef dat ze autisme en ADD heeft en op zoek was naar een coach. Iris studeert en loopt er tegenaan dat ze in stressvolle situaties last ondervond van haar autisme. Ik kreeg hierover van haar een mooi compliment. Lees hier het verhaal van Iris.

Ze zegt hierover het volgende:

Ik kreeg steeds meer last van mijn autisme

“Voor het coachtraject liep ik er heel erg tegenaan dat ik in stressvolle situaties last ondervond van mijn autisme. Voor mijn gevoel kreeg ik ook steeds meer last van mijn autisme. En ik was me er constant bewust van dat dingen me niet lukten of dat ik anders was.

Ook kon ik door alle stress de weken in aanloop van de tentamenweek niet doorkomen zonder mental breakdowns.

Ik kreeg veel meer inzicht

Tijdens het traject Rust en balans merkte ik dat ik veel meer inzicht kreeg in mijn stresssignalen. En in hoe ik eigenlijk in elkaar zit. Ik wist in verschillende situaties veel eerder te signaleren wanneer ik in ‘oranje’ zat, in plaats dat ik voor mijn gevoel meteen van groen naar donkerrood ging.

Goed communiceren

Gaandeweg heb ik geleerd over hoe ik beter kan communiceren met mijn familie en vriend. Door uitleg te krijgen met de brainblocks en dit zelf ook aan hen uit te kunnen leggen, heb ik het idee dat zij mij ook beter begrijpen.

Het gaat eigenlijk heel goed na het traject! Ik heb heel veel profijt gehad van het traject en kan nu beter onder woorden brengen wat er aan de hand is. En ik kan nu beter van tevoren inschatten hoeveel energie een activiteit mij gaat kosten. Daar kan ik dan mijn planning op aanpassen.

Ik weet nu wat ik kan doen

Ik loop zo af en toe er nog tegenaan dat ik toch ‘ineens’ in rood zit en gestrest ben. Maar ik weet nu wel wat ik dan het beste kan doen.

Ik heb de coaching van Esther als enorm prettig ervaren. Ik voelde me heel erg begrepen en ik kon over alles praten, zonder het gevoel te hebben dat ik iemand tot last was.

Eindelijk oplossing die werken

Het was fijn om eindelijk eens te ervaren dat de oplossingen die werden gegeven voor mijn problemen, ook echt werkten. En dat alles op zo’n manier geformuleerd werd dat ik niet met duizend vraagtekens de deur uit liep. Ik ben echt enorm geholpen met de coaching van Esther.

Ik zou dit traject zeker aan anderen aanbevelen, omdat ik denk dat anderen veel aan dit traject kunnen hebben om meer inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt in hun hoofd.

Overwhelming

Als autist kan het nogal overwhelming zijn wat er allemaal in je hoofd gebeurt en wat je daar dan mee aan moet. Mentoren of andere personen komen dan vaak met het goedbedoelde advies om een planning te maken, maar zie daar nog maar eens te komen.

Ik denk dat als iemand echt behoefte heeft aan concrete handvaten om met bepaalde situaties te dealen, dat dit heel fijn kan zijn.

Ik geef het traject Rust en balans van Esther een 10.”

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken?

Loop jij ook tegen problemen aan, in je werk, studie of privé-leven? Maak dan nu hier een afspraak voor een gratis  ont-stress sessie. Dan bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe je ik je daarbij kan helpen.

Jouw gratis ont-stress sessie houden we in mijn praktijk of online. De sessie duurt ongeveer 30 minuten. Meld je nu aan.