Mindfulness bij autisme Groen kader met wit veld met daarin in paars de tekst Mindfulness bij autisme. Daaronder een foto van vier stenen op elkaar op een tafel in een groene omgeving.

Veel mensen met (een vermoeden van) autisme ervaren somberheidsklachten, hebben moeite met het loslaten van gedachten, zijn gevoelig voor prikkels en hebben last van overbelasting. Bij deze vier onderwerpen kan mindfulness bij autisme helpen.

Misschien herken je dit wel bij jezelf. Doordat je prikkels niet uit kunt zetten, raak je makkelijk overprikkeld en vermoeid. Denk bij prikkels bijvoorbeeld aan geluiden, geuren en beweging. Ook je eigen (pieker-)gedachten kunnen voor veel prikkels en onrust in je hoofd zorgen.

Mindfulness bij autisme kan helpen om op een voor jou goed werkende manier met de prikkels die je ervaart om te gaan. Waardoor je wel rust in je hoofd krijgt en je stress-niveau verlaagd wordt.

Wil jij ook rust in je hoofd?

Hoe zou het voor je zijn als je:

  • weet hoe je je gedachten en sombere gevoelens kunt sturen, zodat je je kijk op situaties positief kunt veranderen. Waardoor je wel in slaap valt op het moment dat het tijd is om naar bed te gaan.
  • je hersenen regelmatig rust kunt geven, waardoor ze kunnen herstellen van de prikkels die ze de hele dag dienen te verwerken. Zodat je overprikkeling kunt voorkomen.
  • voldoende contact met je lichaam hebt, zodat je je stress-signalen goed op kunt merken en daardoor dus de juiste acties voor jezelf kunt nemen. Op deze manier voel je je grenzen beter aan en kun je ervoor zorgen dat je er niet steeds overheen gaan.

Ik heb met medewerkers van onder andere deze bedrijven gewerkt:

PhilipsSVB

In het traject Mindfulness bij autisme leer ik je hoe je:

  • overzicht in je gedachten aanbrengt en weet op welke gedachte je wel en niet door dient te denken. Waardoor je wel in slaap valt op het moment dat het tijd is om naar bed te gaan.
  • rust in je hoofd krijgt door de bij jou passende oefeningen te doen. Zodat je niet overvallen wordt door alle prikkels, maar je een manier hebt om er goed mee om te gaan.
  • zelf op kunt merken dat je overprikkeling op aan het lopen is. Doordat je het aanvoelt, kun je zorgen dat je rust neemt en je grenzen stelt. Daardoor kom je er niet steeds te laat achter, maar kun je op tijd de voor jou passende actie nemen.

Wat houdt het traject praktisch in:

  • 8 groepsessies van elk 45-60 minuten, gedurende ± 4 maanden
  • de sessies worden online gehouden
  • opnames van de oefeningen die we gedaan hebben
  • boek Mindfulness bij volwassenen met autisme van Annelies Spek

Jouw eenmalige investering in dit traject Mindfulness bij autisme, waarmee je voor rust in je hoofd zorgt, bedraagt € 897, inclusief 21% BTW. Dit bedrag kun je in drie termijnen van € 315 betalen, als dat voor jou beter uitkomt (klik hier voor betaling in 3 termijnen).

Boek Mindfulness bij volwassenen met autisme van Annelies Spek

Esther Oomen Eigenaar van Lekker in je vel met autisme De autismecoach voor werkende mensen met (een vermoeden van) autisme. Neem vrijblijvend contact met me op!

Over Esther Oomen

Sinds 2020 werk ik als gecertificeerd autismecoach en heb ik al honderden werkende mensen met autisme kunnen helpen. Doordat jij en ik op een praktische manier samen onderzoeken wat voor jou werkt, kun je het geleerde direct in je werk toepassen.

In mijn coaching combineer ik mijn persoonlijke ervaring van autisme binnen mijn gezin, verschillende opleidingen op het gebied van autisme en coaching en mijn meer dan 30 jaar lange ervaring binnen grote en kleine bedrijven. Dat wat ik geleerd en ervaren heb over autisme en werk, gebruik ik om jou te helpen je eigen passende weg weer te vinden. Op een manier die wel werkt voor jou.

Lees hier verder over mij

Veel gestelde vragen over het traject Mindfulness bij autisme

Ik woon niet in de buurt van Best en kan niet naar je toe komen
De sessies houden we online via Teams. Hierdoor hoef je niet naar mijn praktijk te komen en kunnen we elkaar toch zien en spreken.

Ik heb al zo veel te doen, waar vind ik de rust om dit traject te volgen?
De afspraken van ieder maximaal 1 uur worden in overleg ingepland. Je krijgt in onze afspraken oefeningen waardoor je direct aan de slag kunt. Hierdoor merk je al snel dat je rust in je hoofd krijgt.

Zijn de oefeningen moeilijk om te doen?
Er zijn allerlei verschillende oefeningen die je kunt doen. We gaan ze samen uitproberen en zo ontdek je welke oefening voor jou goed werkt. Je krijgt een audio-bestand, dat je kunt gebruiken om de oefeningen toe te passen.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de kosten?
In veel gevallen heeft je werkgever een mogelijkheid om bij te dragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Vraag er naar bij je leidinggevende of HR-afdeling.