Manieren van ontspanning

06/11/2020 / Esther Oomen

Zo, hè hè, zegt Mark en hij ploft neer op de bank. Eindelijk is het vrijdag 19.00 uur en heeft hij voor zijn gevoel weekend. Zo meteen een lekker een drankje er bij, iets lekkers om te knabbelen en samen met Helen een leuke serie kijken en even bijkletsen.

Daar was hij echt aan toe na een drukke week van werken en ook nog studeren. Heerlijk, eindelijk tijd voor elkaar.

Hè hè, denkt Helen om 18.30 uur, het is weekend. We hebben niet veel gepland dus hebben we het lekker rustig deze dagen. Een beetje bijkomen van de hele week, want het was weer een drukte afgelopen week. Veel werk en van alles wat er tussendoor kwam.

Vanavond lekker een leuke serie kijken en genieten van de rust.

Als de serie van Mark en Helen op staat, zit Helen heerlijk te genieten van wat ze ziet en laat ze op haar gemak de week los om volledig te ontspannen. Mark die heeft het eigenlijk nooit rustig in zijn hoofd, daar gaan de gedachten steeds maar door.

Wat er vaak voor zorgt dat hij tijdens de serie dan even iets over een motor zegt waar hij naar op zoek is. Dan iets over zijn studie. Dan iets over het werk, waar een collega tegenaan gelopen is, en dan nog even over iets uit het nieuws.

Dat is zijn manier van de dag afsluiten en samen zijn, delen wat er in zijn hoofd om gaat.

Terwijl Helen lekker aan het relaxen is en helemaal niet wil nadenken over de berichten in het nieuws en over de motor die Mark wil komen (aangezien dat toch elke week over een ander type gaat).

Herken jij dit ook in jouw gezin? Je kunt je voorstellen dat dat niet heel handig werkt, als je allebei andere verwachtingen hebt van een rustig avondje samen zijn.

Wat dan helpt is om je verwachtingen en doelen van de avond uit te spreken. En zolang je dat met respect naar elkaar doet en open blijft staan voor de denkwijze van de ander, kom je vaak wel op een middenweg uit.

Mark en Helen kletsen vaak eerst even een half uurtje bij, waarbij Mark alles kan vertellen wat hij kwijt moet. En zodra de serie op staat, probeert Mark er zo min mogelijk tussendoor te praten over dingen die niets met de serie te maken hebben.

Op die manier kunnen ze allebei op hun manier de week afsluiten.

Vind jij het lastig om een middenweg te vinden met je partner? Weet je niet waar je hierin kunt beginnen?

Neem dan contact op voor een gratis sessie. In dit gesprek krijg je sowieso twee tips waarmee je direct aan de slag kunt. En misschien zijn er nog meer dingen waar ik je mee kan helpen.

Meld je nu aan voor een gratis sessie, ik hoor graag van je.