Van de mensen in mijn praktijk hoor ik dat veel mensen met (kenmerken van) autisme last hebben van hetzelfde probleem.
En dat probleem is dat mensen met (kenmerken van) autisme vaak het gevoel hebben dat ze niet begrepen worden. Dit geldt zowel voor de mensen zelf met (kenmerken van) autisme, maar dit geldt ook zeker voor hun partners, kinderen en ouders.
Al deze mensen hebben te maken met onbegrip. Onbegrip vanuit de wereld om hen heen. Vanuit mensen die hen niet zo goed kennen en daardoor vervelende opmerkingen maken of aannames doen die totaal niet kloppen.
En ook vanuit mensen die hen wel goed zouden moeten kunnen en vinden dat ze nu ‘maar weer normaal moeten doen’.
En dat doet pijn. Heel veel pijn. Want hoe moet ‘normaal doen’ dan? En hoezo mag je met (kenmerken van) autisme niet gewoon zijn wie je bent? En dingen op jouw eigen manier doen?
En als je het gevoel hebt dat anderen je niet begrijpen, ga je op een bepaald moment ook niet meer praten over de dingen die je lastig vindt, waar je tegenaan loopt of die niet fijn zijn.
Laat staan dat je aangeeft wat je nodig hebt, wat die ander voor je kan doen of juist liever niet doet.
Als autismecoach hoor ik dit keer op keer en het doet me verdriet. Want mensen met (kenmerken van) autisme zijn ook hele mooie mensen, net zoals mensen zonder (kenmerken van) autisme. En ook de ouders van kinderen met autisme zijn gewoon ouders, die met de normale dingen worstelen als ouder, en daarnaast ook nog met een hoop extra zorg.
En hoe fijn zou het zijn als je daarvoor een keer je verhaal zou kunnen doen? Bij iemand die het wel echt snapt en die ook werkende tips voor je heeft. Waarvan je weet dat het niet de volgende dag bij de bakker om de hoek in de wachtrij verteld wordt.
Speciaal voor jou, wanneer jij een luisterend ook kunt gebruiken, wanneer het even te veel is en je met een nieuwe tip aan de slag wilt, of juist weer even een stapje terug dient te doen om het los te kunnen laten.
Speciaal voor jou heb ik nu een mooie aanbieding gemaakt. Ik heb het ‘Maak een snelle stap‘ genoemd.
Je boekt hiermee twee gesprekken van ongeveer een uur. In het eerste gesprek kun je je verhaal doen en tips vragen voor het probleem waar je tegenaan loopt. Je krijgt van mij dan informatie, tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan.
In het tweede gesprek evalueren we wat je met de informatie, tips en oefeningen gedaan hebt en zetten we nog wat puntjes op de i.
Hierdoor kun je een probleem op korte termijn oplossen, ervaar je meer rust en kom je lekkerder in je vel te zitten.
Ben jij toe aan meer rust en minder stress? En wil je op korte termijn stappen zetten voor jezelf, je kind of partner?
Meld je nu hier aan voor Maak een snelle stap, ik hoor graag van je.