Inspiratie

18/02/2022 / Esther Oomen

Vorige week had ik één van de laatste gesprekken in het traject Rust en balans met mijn klant, ik noem haar hier Noortje, van 28 jaar.

Noortje heeft mooie stappen kunnen zetten tijdens het traject Rust en balans voor mensen met (kenmerken van) autisme. Ze heeft inzichtelijk gekregen waarom haar huidige baan niet goed bij haar past en we werken nu aan het duidelijk krijgen wat dan wel goed bij haar past.

Inspiratiespel

In ons vorige gesprek hebben we daarbij het Inspiratiespel van Peter Gerrickens en Marijke Verstege gebruikt. Dit spel werd mij door een collega autismecoach geadviseerd (waarvoor nogmaals bedankt) en Noortje en ik hebben een begin gemaakt om het spel te spelen.

Activiteiten

We zijn begonnen met de kaartjes met activiteiten. Op elk kaartje staat een activiteit en wij hebben het spel zo gespeeld dat Noortje aangaf of deze activiteit bij haar past of niet.

Ik merk dat het gebruiken van dit soort kaartjes ervoor zorgt dat je beelden aan woorden kunt toevoegen. Hierdoor is het voor de meeste mensen met ASS vrij eenvoudig om de kaartjes neer te leggen waar ze voor hen horen. Zo ook bij Noortje, het was voor haar bij de meeste kaartjes vrij snel duidelijk of de activiteit wel of niet bij haar past.

Toen alle activiteiten-kaartjes neergelegd waren, kwam Noortje tot een mooi overzicht van de dingen die goed bij haar passen.

Inspiratiebronnen

Daarna zijn we met de kaartjes met inspiratiebronnen aan de slag gegaan. Deze kaartjes gaan over waar je waarde aan hecht, waar je je inspiratie vandaan haalt. Ook uit deze kaartjes kun je weer veel halen over wat je belangrijk vindt.

Hoe mooi is het als je je kunt omringen met de dingen die je belangrijk vindt en waar je blij van wordt en inspiratie van krijgt!

Voorwaarden en belemmeringen

En de volgende keer gebruiken we de kaartjes met de voorwaarden die voor Noortje belangrijk zijn, en kijken we naar de kaartjes met daarop de belemmeringen. Wat heb je nodig om lekker in je vel te zitten en wat houd je daarin tegen?

Ook hier kunnen we weer van alles leren en brengt het Noortje verder richting haar doelen.

Wat is belangrijk voor het behalen van je doelen?

De vier punten waar Noortje en ik nu samen mee bezig zijn, zijn:
– Waar ben ik graag mee bezig? Waar haal ik energie uit?
– Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Wat vind ik belangrijk?
– Wat heb ik nodig om goed (op mijn werk) te kunnen functioneren?
– Wat houd me tegen om mijn doelen te bereiken?

Welke doelen wil jij behalen?

Wil jij ook ontdekken wat jij nodig hebt en wat je eventueel tegenhoudt om je doelen te behalen? Dan is het traject Rust en balans echt is voor jou.

Wil je meer weten over het traject Rust en balans en waar ik jou mee kan helpen?

Maak dan hier een afspraak voor een gratis online ont-stress sessie. Daarin bespreken we waar jij tegenaan loopt en hoe ik je daarbij kan helpen. Meld je nu aan.