Ik voel me alsof ik alles half doe

13/08/2021 / Esther Oomen

Laatst had ik een gesprek met een vrouw in mijn praktijk over haar kenmerken van autisme. We bespraken hoe het met haar gaat en waar ze tegenaan loopt.

Ze vertelde dat ze het gevoel heeft dat ze alles half doet. Op haar werk dwaalt ze regelmatig af met haar gedachten. Het gaat nog wel OK, maar zelf heeft ze het gevoel dat ze niet meer de werkneemster is die ze vroeger was. Aan het einde van de werkdag gaat ze met een onvoldaan gevoel naar huis.

En ook in haar gezin doet ze voor haar gevoel maar half mee. Vaak is ze moe en heeft ze geen energie meer om een spelletje te doen met de kinderen. Of om een fatsoenlijk gesprek te hebben met haar man. En ook het huishouden zou wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, maar daar heeft ze al helemaal geen zin in en energie voor, op de hoogst nodige dingen na.

En ze merkt ook dat alle Corona-maatregelen en wijzigingen er ook hard ingehakt hebben. Het is haar tot nu toe nog niet gelukt om haar nieuwe draai te vinden en haar leven zo in te richten, dat het weer goed bij haar past.

Dat zie ik bij veel mensen gebeuren. Na de lockdowns mogen nu weer een aantal dingen en het leven komt weer op gang. Sommigen hebben genoten van de lockdowns en hebben rust ervaren. Zij zijn nu op zoek naar een manier om binnen alle dingen die weer mogen ook de rust te blijven hebben.

Anderen vonden alle maatregelen maar lastig en konden niet wennen aan de onduidelijkheid en steeds weer nieuwe veranderingen. Zij snakken er naar om weer terug te kunnen naar hun oude leven, waarin alles goed geregeld en gestructureerd was.

Ben jij nu ook op zoek naar jouw nieuwe structuur en een stuk rust daarin? Kijk dan eens naar de onderstaande tips en probeer ze uit. Hopelijk vind jij hiermee ook weer jouw rust en regelmaat.

1) Maak een lijst van dingen die niet gaan zoals je zou willen
2) Kies uit de lijst die je bij het vorige punt gemaakt hebt, het belangrijkste item dat je graag anders zou willen hebben
3) Schrijf op hoe je het wel zou willen hebben, de ideale situatie
4) Welke actie kun je hier zelf op nemen?
5) Waar heb je hulp bij nodig en wie kan je hiermee helpen
6) Start met het aanpassen van deze situatie
7) Doe niet alle situaties op je lijst in één keer, pak er steeds één uit en ga daar mee aan de slag

Succes met het krijgen van jouw nieuwe structuur!

Ben jij ook op zoek naar rust en structuur voor jezelf? Zodat je dingen niet half doet maar er gewoon helemaal kunt zijn? Op je werk, in je gezin en voor je partner? Zodat je weer lekker in je vel komt te zitten?

Maak dan nu hier een afspraak voor een gratis online ont-stress sessie.