Er is vaak een tweedeling in mensen. Het ene deel doet absoluut aan goede voornemens en maakt elk jaar in december een lijst met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het andere deel doet nooit aan goede voornemens. En allebei is OK natuurlijk. Hoe staat het met jouw goede voornemens?
Ik ben eigenlijk wel van het maken van goede voornemens. Sowieso maak ik ze voor mijn bedrijf, maar dan heten het de doelen voor het jaar. Ook privé maak ik regelmatig goede voornemens. Zoals vaker uiteten, eindelijk dat ene klusje doen en het aloude afvallen.
Heel belangrijk bij het maken van goede voornemens is het concreet maken van wat je wilt bereiken. ‘Vaker uiteten’ zegt namelijk helemaal niets. Als je dan één keer per jaar extra gaat uiteten, dan is dat al vaker dan je deed. Een beter doel is dan bijvoorbeeld elke twee maanden uiteten. Dat maakt het concreet en makkelijk te meten of je het behaald hebt.
En start meteen met je goede voornemen en wacht dus niet tot een bepaalde datum, zoals 1 januari. Dat werkt niet. Op die dag heb je er geen zin in, komt het niet uit en doe je het dus niet. Waardoor je missie eigenlijk meteen al mislukt is…
Heel vaak worden goede voornemens niet volgehouden. Simpel weg omdat ze niet concreet genoeg benoemd worden. Of omdat we ons laten afleiden door andere belangrijke dingen, waardoor de goede voornemens naar de achtergrond verdwijnen. En na een tijdje denken we al niet eens meer aan de voornemens, omdat we opgeslokt worden door het leven.
Heb je op dit moment vaak last van overprikkeling, vermoeidheid en stress en wil je daar eigenlijk vanaf? Maar is het nog niet goed gelukt om een goede manier te vinden om hier vanaf te komen?
Mindfulness werkt bij overprikkeling, vermoeidheid en stress. Je leert meditatieoefeningen om rust in je hoofd te creëren. De oefeningen kunnen helpen om weer in contact te komen met je lichaam, minder te piekeren en gedachten los te laten. Door verschillende oefeningen uit te proberen, ontdek je welke oefening bij jou past en jou helpt om die rust in je hoofd te creëren.
Wij, Wietske Hoekstra en Esther Oomen-van Straten, geven de training Mindfulness bij Autisme. In deze training zijn de reguliere mindfulness oefeningen aangepast voor mensen met autisme. Hierbij is rekening gehouden met de andere informatieverwerking.
Graag laten wij jou kennismaken met Mindfulness bij Autisme. Zodat je kunt ontdekken welke oefening goed bij jou past, waardoor je rust in je hoofd krijgt.
Op 14 januari om 19.30 uur organiseren wij een online introductie Mindfulness bij Autisme.
Als je na deze kennismaking denkt dat dit iets voor jou kan zijn, dan bieden we een volledige training Mindfulness bij Autisme aan. In de 8 online sessies van de volledige training leer je alle speciaal voor mensen met autisme aangepaste meditatieoefeningen en hoe je deze in kunt zetten.
Wil jij ook graag meer rust in je hoofd en beter in contact komen met je lichaam? Zodat jouw goede voornemen dit jaar wel uitkomt? Voor maar € 15 doe je al mee met deze introductie mindfulness bij autisme. Meld je nu hier aan om mee te doen op dinsdag 14-01 om 19.30 uur aan de introductie Mindfulness bij Autisme.
e.