Het zit ‘m in de kleine dingen

13/11/2020 / Esther Oomen

De afgelopen tijd word ik steeds bevestigd in wat ik zelf al weet en af en toe ook weer vergeet.

Het zit ‘m echt in de kleine dingen.

En dit inzicht gaat over alles in het leven, met en zonder autisme, het werk, de kinderen, de natuur, alles.

En wat bedoel ik dan met het zit ‘m in de kleine dingen?

Genieten van de kleine dingen doe ik mijn hele leven al. Kleine paarse bloemetjes in de berm die mij blij maken. Of de mooie kleuren van de lucht door de zon in de ochtend of de avond. Prachtige sterren tegen de hemel als het helder is.

En ook de kinderen hebben dit zo van ons meegekregen, kijk om je heen, zie die kleine vogel die elke dag in de tuin zit of dat grappige plaatje van een kat. Stuur een vriend die het moeilijk heeft een kaartje of een appje.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel positief. En juist ook bij minder fijne dingen zit het ‘m volgens mij in de kleine dingen.

Een extra keer tot 10 tellen als je kind het even niet meer weet en kijken wat er nu even nodig is. Dan kun je daarna weer door met wat ‘moet’.

Als een leerkracht op school net even een extra, klein stapje zet voor jouw kind met autisme, dan wordt het voor jouw kind een heel stuk fijner in de klas.

Als je zelf net iets beter weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, kan dit het verschil betekenen van wel of geen burnout.

Als je partner net een keer extra aan je vraagt hoe het met je gaat of een kopje thee zet (of andersom natuurlijk, onze partners willen dat ook graag van ons), kan dat betekenen dat je je wel gezien voelt en daardoor al meer kunt hebben.

Kun jij genieten van de kleine dingen? Kun je kleine stapjes toepassen bij jezelf en in je omgeving? En zie je dan de vooruitgang in de kleine dingen? Of vind je dat lastig en zou je daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken?

Neem dan contact op voor een gratis sessie. In dit gesprek krijg je sowieso twee tips waarmee je direct aan de slag kunt. En misschien zijn er nog meer dingen waar ik je mee kan helpen.

Meld je nu aan voor een gratis sessie, ik hoor graag van je.