Het begint met inzicht

27/11/2020 / Esther Oomen

Elke keer wanneer ik met iemand in mijn praktijk werk, merk ik het weer. Mooie veranderingen beginnen allemaal met inzicht.

Als je niet goed weet waarom het niet lekker loopt, maar je weet wel dat het niet goed met je gaat, is het heel lastig om verder te komen. Om voorbij dat punt te komen van niet lekker in je vel zitten. Om te weten welke stappen je wel kunt maken en wat je wel gaat helpen.

Wat heb je dan nodig om te weten waarom het niet lekker loopt? Daar heb je om te beginnen één ding voor nodig : inzicht.

Op het moment dat je inzicht heb in wat er niet lekker loopt, kun je makkelijker de juiste acties nemen om de gewenste verandering in gang te zetten.

Als je bijvoorbeeld weet dat een uitje je stress oplevert, omdat je niet weet wat je aan kunt doen, maak dan voor jezelf een overzicht met voorbeelden van complete outfits. Zo kun je een outfit beschrijven voor een etentje en een outfit voor een gezellig feestje. Je kunt een outfit beschrijven voor de herfst, winter, lente en zomer.

Op die manier hoef je geen energie te verspillen aan het uitzoeken van kleding bij een gelegenheid en draag je iets waarin je je prettig voelt.

Het maakt niet uit hoe je je inzicht gebruikt, als het jou maar helpt om je lekkerder in je vel te voelen.

En soms is het heel lastig om zelf dit inzicht te krijgen en heb je daar even hulp bij nodig. Speciaal voor die mensen die wel dit soort tips kunnen gebruiken in hun leven, maar niet een heel traject willen of kunnen doen, heb ik Maak een snelle stap ontwikkeld.

Maak een snelle stap bestaat uit twee gesprekken. In het eerste gesprek kun je je probleem of problemen voorleggen. Je krijgt dan direct tips van mij waar jij mee aan de slag kunt. In het tweede gesprek evalueren we hoe de tips je hebben geholpen, schaven we eventueel nog wat bij en zetten we de puntjes op de i.

Dus zit jij met een dringend probleem voor jezelf of je gezin? Lukt het niet goed om het inzicht te krijgen in de oorzaak van het probleem? En wil je op korte termijn stappen zetten voor jezelf, je kind of partner?

Meld je nu hier aan voor Maak een snelle stap, dan gaan we samen aan de slag. Ik heb de komende tijd voor 10 mensen tijd gereserveerd voor het maken van een snelle stap, dus reserveer jouw tijd nu.