Help mijn planning is in de war!

28/11/2020 / Esther Oomen

Als je (kenmerken van) autisme hebt, kan het zomaar gebeuren dat je plannen voor de zaterdag ineens helemaal anders lopen dan gedacht. Door een klein probleem wat op je pad komt, raak je uit balans en stapelen nog meer problemen zich op.

Waardoor je om 10.00 uur al met je handen in het haar zit, omdat je niet meer weet wat je moet doen om uit deze problemen te komen.

Wat dan kan helpen is meer rust, duidelijkheid en overzicht te creëren voor jezelf. Weer even terug naar jezelf. Bijvoorbeeld door een mindmap te maken van wat er vandaag allemaal gebeurd is.

Geef jezelf hier een maximale tijd voor, zodat je niet de hele dag in piekergedachten schiet. Bepaal voordat je aan de mindmap begint, wat je gaat doen nadat de bepaalde tijd voorbij is. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen, kijk een aflevering van je favoriete serie, lees een heerlijk boek en klets met een vriendin.

Doe wat goed voelt voor jou op dit moment.

Zodra je dit doet, zal de rust en het overzicht terugkeren en kun je weer lekker door met je originele of nieuwe plannen voor vandaag.

Wil jij mijn tips voor meer rust met regelmaat ontvangen? Download dan nu hier de 7 gratis oefeningen voor meer rust.