Heb jij ook allemaal gedoe om je heen?

23/04/2021 / Esther Oomen

Van veel mensen om mij heen hoor ik de laatste tijd dat ze veel gedoe om zich heen hebben.

Gedoe met hun partner, zodat het weer even niet zo lekker loopt tussen hen samen. Of gedoe met de kinderen, ze douchen niet of willen niet naar school. Gaan ze wel naar school dan maken ze hun huiswerk niet en leren niet voor toetsen.

Mensen ervaren ook veel gedoe op hun werk, met collega’s die overal moeilijk over lijken te doen en managers die steeds iets anders willen.

Kortom, het klinkt alsof er overal gedoe is.

Zou dat komen omdat we al zo lang volgens de COVID-maatregelen moeten leven? Doordat we te weinig leuke dingen kunnen doen en er te weinig op uit kunnen?

Of is het omdat we onszelf op de een of andere manier aan het voorbij lopen zijn. Dat we weer in de sleur van alles wat moet zit. Een coachee van mij noemde het recent dat ze het voelt alsof ze als een hamster in een looprad zit en niet weet hoe ze er uit kan komen.

Poeh, dat klinkt dan allemaal best wel heftig als ik het zo opschrijf. En uit eigen ervaring weet ik dat het niet fijn is als het zo voor je voelt. Als je maar door en door gaat, zonder een kans eens even achterover te leunen en te kijken hoe het gaat.

Als je steeds aan het rennen en vliegen bent, zonder goed te kunnen overwegen of je wel de juist kant op rent.

Wat mij in deze drukke en hectische tijden helpt, is om toch een moment te zoeken waarop je de tijd neemt naar jezelf te kijken. Rustig op de bank te gaan zitten of buiten in het bos te gaan lopen en weer even een soort van ‘pas op de plaats’ te maken.

Te overwegen wat nu echt belangrijk is. En hoe je kunt zorgen dat de dingen die echt belangrijk zijn voldoende aandacht krijgen. Hoe je weer terug kunt naar een manier waarop je tijd en ruimte hebt voor jezelf.

Op die manier kun je opladen en kun je er weer tegenaan. Op volle kracht vooruit in de drukte van alle dag.

Weet jij niet zo goed hoe je de rust voor jezelf weer terug kunt vinden? Of hoe je kunt zorgen voor een balans in de dingen die moeten en die je wilt doen?

Neem dan contact op voor een gratis online ont-stress sessie. In deze gratis ont-stress sessie nemen we samen door waar je tegenaan loopt en geef ik je sowieso 2 tips die je kunt gaan toepassen voor rust en balans. En misschien ontdekken we dat ik je ook met andere dingen kan helpen.

Dus aarzel niet, doe jezelf een lol, en maak nu een afspraak voor een ont-stress sessie.