Al meer dan 50 werknemers hebben in dit traject Rust en balans op je werk bij autisme hun doelen behaald.

Groepstraject Rust en balans op je werk bij autisme Esther Oomen

Groepstraject Rust en balans op je werk bij (een vermoeden van) autisme

Je hebt eindelijk grip op je energieniveau, zodat je niet steeds over je grenzen gaat en daarna dagen moet bijkomen. Je weet hoe je een autistische burnout kunt herkennen en voorkomen, en welke aanpassingen in je werk en gezinssituatie je écht helpen. Niet door ‘harder je best te doen’, maar door op een slimme manier je autismevriendelijke leven vorm te geven.

Wil je meteen meer informatie? Vraag dan een gesprek aan door op de roze knop hierboven te klikken, waarin ik al je vragen beantwoord.

Over jou

Je past jezelf continu aan, je analyseert gesprekken en je probeert subtiele sociale signalen te begrijpen. Wanneer je thuiskomt uit je werk zijn de geluiden en drukte om je heen van je gezin soms te veel, maar je voelt je schuldig als je je terugtrekt. Hierdoor doe je niet de dingen die goed werken voor jou en kost elke dag je erg veel energie.

Je hebt geen idee waar jouw stress elke keer weer vandaag komt. Je wordt soms boos om een klein geluid, raakt in paniek als er een afspraak verandert of barst in huilen uit zonder duidelijke reden. Alles lijkt je te overkomen en je hebt geen flauw idee hoe je de stress die je ervaart kunt voorkomen.

Het maken van een planning is vaak al lastig, laat staan je er aan houden. Elke keer komen er weer nieuwe taken en opdrachten tussendoor. Je probeert de focus te houden, maar aan het einde van de dag is of je hele planning in de war gegooid, of je bent zo gefocust aan het werk geweest aan één taak, dat je alle andere dingen uit het oog verloren bent. Waardoor je hoofd een chaos is en je je gefrustreerd voelt.

Ik leer je:

  • Het hebben van inzicht in je stress en hoe jouw autisme werkt.
  • Wat wel werkt en hoe je zorgt voor de voor jou werkende structuur en overzicht. Hoe je op een goed werkende manier je grenzen aangeeft.
  • Hoe je jezelf op het goede pad houdt door te doen wat werkt voor jou en hoe je terugval kunt voorkomen.

Esther Oomen - Groepstraject Rust en balans op je werk bij autisme

Leila, ZZP’er in de zorg, 36 jaar

“Esther is een hele eerlijke coach met veel kennis en ervaring. Ze luistert ontzettend goed en weet zaken voor mij om te zetten naar praktische tips en trucs.”

“Ik krijg nu al langere tijd coaching van Esther. Het is voor mij echt ontzettend waardevol. Esther is een hele eerlijke coach met veel kennis en ervaring. Ze luistert ontzettend goed en weet zaken voor mij om te zetten naar praktische tips en trucs.

Soms is ze een vertaalcoach die mij nieuwe inzichten geeft (vooral m.b.t andere mensen en relaties).

Ik kan soms vast blijven haken in hoe ik iets vanuit mijn perspectief zie en ervaar. Esther kan me dan net zoiets uitleggen dat ik weer de andere kant kan bekijken.

Ik vertrouw ook echt op haar en voel me heel veilig. Wat ik ook fijn vind is dat ik ook altijd even contact mag opnemen als ik heel hoog zit of vastloop. Ik durfde dat eerst niet maar uiteindelijk heb ik dit toch een paar keer gedaan toen ik geen uitweg wist. Haar geduld en positieve bemoediging heeft mij zo ontzettend veel geholpen….

Ik ben ontzettend blij en ongelooflijk dankbaar voor Esther als coach. Ik zou haar veel meer sterren willen geven. Ik gun iedereen met (kenmerken van) autisme zo een fijne coach! ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐”

Dit zijn de resultaten die je mag verwachten:

 

Deze resultaten bereik je al binnen de eerste 6 weken:

  1. Je hebt inzicht in hoe je overprikkeling opbouwt, waardoor je je overprikkeling op voelt lopen en je tijdig rust kunt nemen of iets anders kunt doen dat op dat moment helpend is.
  2. Je weet waar je energielekken zitten, zodat je de juiste acties kunt nemen die wel werken voor jou.
  3. Je begint vertrouwen te krijgen dat je OK bent zoals je bent, zodat je niet steeds de drang hebt je aan te passen aan anderen.
  4. Je hebt al minimaal 5 praktische, bij jou passende tips gekregen, zodat je deze direct kunt toepassen in jouw leven, waardoor je snel resultaten bereikt die je helpen om grip op je energie te hebben.
  5. Je begint grip te krijgen op je energieniveau, zodat die altijd aanwezige vermoeidheid niet meer zo groot is en je wel tijd krijgt om je kinderen te helpen met hun huiswerk of om een spelletje te doen.

Eindresultaten van het traject:

  1. Je hebt genoeg energie om je dag door te komen, zonder dat je al om 15.00 uur op werk het gevoel hebt dat je batterij leeg is. Je bent niet langer uitgepunt door de mentale belasting van sociale interacties en onverwachte veranderingen. ’s Avonds kun je een spelletje doen met je kinderen of rustig een gesprek voeren met je partner, zonder dat je hoofd aanvoelt alsof het explodeert.
  2. Je voelt aan wanneer je overprikkeling opbouwt, zodat je op tijd een pauze neemt in plaats van door te gaan tot het te laat is. Je durft aan te geven wanneer iets niet werkt voor jou – zoals een drukke kantoortuin, sociale verplichtingen of last-minute veranderingen – zonder je schuldig te voelen of bang te zijn dat anderen je ‘lastig’ vinden.
  3. Je staat vol vertrouwen voor wie je bent, mét je autisme. Je bent gestopt met jezelf vergelijken met neurotypische ouders die alles lijken te kunnen combineren. In plaats daarvan heb je jouw eigen manier gevonden om een goede ouder, werknemer en partner te zijn, op een manier die past bij hoe jouw brein werkt.
  4. Je wordt niet langer verrast door plotselinge stress, huilbuien of uitbarstingen zonder duidelijke reden. In plaats daarvan weet je precies welke prikkels je energie slopen en hoe je ze kunt verminderen. Je hebt een leven waarin je niet constant op de rand van overprikkeling balanceert, maar waarin je rust en overzicht hebt – zonder dat je je volledig moet terugtrekken uit het dagelijks leven.
  5. Je loopt niet langer vast in je eigen planning of in een alsmaar groeiden to-do lijst.Je plant op een manier die écht werkt voor jouw brein: met structuur, maar zonder dat het voelt als een keurslijf. Je rondt taken af zonder steeds afgeleid te raken door details of onverwachte veranderingen.

Groepstraject Rust en balans op je werk bij autisme Esther Oomen bankje

De praktische zaken

  • 8 online sessies van anderhalf uur, waarin we aan de slag gaan met het krijgen van grip op je energieniveau en leer je hoe je een autistische burnout kunt herkennen en voorkomen. In de sessies bespreken we de thema’s die jij nodig hebt om grip te krijgen op je energie en grenzen als werkende ouder met autisme.
  • 8 online Q & A sessies, waarin we het onderwerp van de online sessie samenvatten en je je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen met de groep.
  • Boek Werken met autisme dat ik geschreven heb met collega autismecoach Cécile. In dit boek vind je belangrijke thema’s die voor veel mensen met autisme spelen.De thema’s zijn uitgewerkt aan de hand van ervaringsverhalen van mensen met (een vermoeden van) autisme, informatie en tips rondom het thema en tips voor je leidinggevende.
  • Boek Meer rust en minder stress. In dit boek worden een aantal belangrijke onderwerpen beschreven die de basis vormen om inzicht in je eigen stress te krijgen.Je vindt in het boek achtergrond informatie over deze onderwerpen, tips en oefeningen om met deze onderwerpen aan de slag te gaan.
  • Toegang tot online community Lekker in je vel met autisme, waar je contact kunt leggen met andere mensen met (een vermoeden van) autisme, om vragen te stellen en elkaar te helpen.
  • Werkbladen, checklists en oefeningen, waarmee je inzichtelijk krijgt hoe jouw stress opbouwt, wat belangrijk is om aan te denken bij het maken van een structuur en hoe je goede grenzen kunt stellen.
  • We starten op woensdag 30 april 2025.

Harmanna Berger,
Supervisor en
ambulant
dienst-
verlener
speciaal onderwijs,
49 jaar

“Ik vind haar kalmte, vertrouwdheid, rust, vrij van waardenoordeel en kennis over autisme bij vrouwen zeer kundig.”

“Voor het coachtraject wilde ik meer balans in mijn energie. Ik ben prikkel zoekend en heb tegelijk moeite met het aanvoelen van mijn lichamelijke grenzen. Ik wilde daar meer inzicht in. En omdat het afstemmen met mijn lijf bij mij niet vanzelfsprekend is, voelde ik me aangetrokken tot een coach die weet hoe dat bij autisme werkt.

Ik twijfelde bij ons eerste gesprek geen seconde. Als het klikt, dan is meer dan 80% van het traject al geslaagd. Nu was er geen frustratie van lange wachtlijsten, indicaties en dan maar afwachten of het klikt met een onbekende zorgverlener.

Ik had daardoor al het vertrouwen om ‘gewoon’ te starten. En dat kon bij Esther al zeer snel.

Nu na het coachtraject heb ik meer inzicht gekregen in wat mij energie kost, en dan met name hoe triggers zich vertalen in mijn lichamelijke reactie. Deze signalen heb ik samen met Esther letterlijk in kaart gebracht. Het is een heel persoonlijk traject geweest, wat nog lang doorwerkt.

Ik heb de coaching van Esther als bijzonder fijn ervaren. Esther voelt als een gelijkwaardige gesprekspartner waarmee ik even kan sparren, ervaringen uitwisselde en waarbij ik me veilig en daardoor op mijn gemak voel om vertrouwelijke en persoonlijke informatie te kunnen delen.

Mijn hart kon luchten wanneer dat nodig was en waarbij Esther zich goed afstemde wat op dat moment voor mij belangrijk was, zonder het doel van de coaching uit het oog te verliezen.

Ik denk zeker dat een ander veel aan dit traject kan hebben. Juist omdat het traject zo gepersonaliseerd wordt. Esther heeft een programma, maar stelt alles in het werk voor de juiste afstemming.

Ik vind haar kalmte, vertrouwdheid, rust, vrij van waardenoordeel en kennis over autisme bij vrouwen zeer kundig. Vanuit vertraging kwam ik meer tot mezelf. En alleen vanuit die verbinding met mezelf kan ik me professioneel beter ontwikkelen.”

Jouw investering

De investering voor deelname aan het groepstraject Rust en balans op je werk bedraagt € 1497, inclusief 21% BTW.

Je krijgt 2 stuks 1-op-1 sessies extra gedurende het groepstraject, zodat je de specifieke dingen waar jij tegenaan loopt in je werk of privéleven met me kunt bespreken. Je ontvangt in jouw 1-op-1 sessies over die onderwerpen jouw persoonlijke tips.

Je kunt de investering doen in één betaling van € 1497 inclusief 21% BTW of in drie betalingen van ieder € 525 inclusief 21% BTW.

We starten de groepssessies op woensdag 30-04-2025 (30 april 2025) en er is ruimte in de groep voor maximaal 8 deelnemers.

Esther Oomen

Ben je nog niet overtuigd dat dit groepstraject echt iets voor jou is? Vraag dan via de knop hieronder jouw gratis ont-stress sessie aan. Dan ontmoeten we elkaar online en kun je me al je vragen stellen over het groepstraject en checken we samen of het bij jou past.

Femke, 43 jaar

“Ik vind je een fantastisch mens en een geweldige coach!”

“Lieve Esther, dank je wel voor alles wat je voor me hebt gedaan en betekend.

Je bood altijd een luisterend oor. En met je scherpe inzicht en analytische blik, wist je altijd snel tot de kern van mijn problemen te komen.

Je hebt me geleerd mijn eigen grenzen en triggers te herkennen. Voor mezelf en mijn belangen op te komen. En soms ‘gewoon’ wat liever te zijn voor mezelf.

Ik vind je een fantastisch mens en een geweldige coach!

Dank je wel voor al je geduld en vertrouwen.”

Grip op je energieniveau en autistische burnout voorkomen

Over mij

Mijn naam is Esther Oomen, woonachtig in Best (bij Eindhoven) en ik ben gecertificeerd autismecoach. Daarnaast ben ik moeder van twee zoons (20 en 17) met autismespectrumstoornis (oftewel autisme of ASS) en getrouwd met een man met kenmerken van autisme. Ik ga daarom als ervaringsdeskundige moeder en partner op het gebied van autisme graag met je in gesprek.

Als moeder van twee kinderen met autisme hadden we te maken met een hoop onduidelijkheid, frustratie en stress. De buitenwereld was niet altijd even begripvol naar ons als gezin toe.

Ook binnen het gezin waren er lastige momenten: denk hierbij aan frustraties over onduidelijke communicatie, onuitgesproken verwachtingen (die natuurlijk niet uitkwamen) en verplichtingen waar geen energie voor was.

Het keerpunt

Nadat ik een ongeluk kreeg, lang moest revalideren en heel prikkelgevoelig was geworden, merkte ik dat het roer om moest. We moesten als gezin gaan zorgen voor rust, balans en weer fijn met elkaar omgaan.

Daarnaast moest ik ook op mijn werk dingen anders gaan doen, op een manier die wel werkt voor mij. Dat was een hele zoektocht en uiteindelijk heb ik de manier gevonden om mijn rust en balans op mijn werk goed te houden.

Op dit moment zitten we als gezin, en ieder ook individueel, lekker in ons vel. We weten waar we gevoelig voor zijn en hoe we frustraties en stress zo veel mogelijk kunnen voorkomen. Hierdoor kunnen we vervelende situaties makkelijk aan en vinden we de rust snel terug.

En ook in mijn werk heb ik goed mijn draai gevonden en weet ik hoe ik de voor mij juiste dingen doe en daarbij ook mijn taken goed uitvoer. En dat gun ik jou ook!

Voor wie is dit traject geschikt:

  • Je bent je bewust dat er iets moet veranderen, want zo is het niet langer vol te houden. Je weet dat je autisme hebt of je hebt een vermoeden van autisme.
  • Je weet dat je steeds over je grenzen heen gaat, maar je weet nog niet hoe je dit om kunt buigen, het blijft je maar overkomen. Vooral omdat je het goed wil doen en je je hele leven al voelt dat je het net niet goed doet door je autisme en andere manier van prikkelverwerking en reageren.
  • Je bent je bewust dat het door je (vermoeden van) autisme komt dat dingen bij jou anders werken, maar je weet nog niet goed wat dit voor jou betekent en hoe je dit om kan buigen.
  • Je hebt een actieve houding en je beseft jezelf dat je aan de slag wilt en moet.

Voor wie is dit traject niet geschikt:

  • Als je heel veel moeite hebt met online meetings.
  • Als je werk zoekt en je daar hulp bij wilt.
  • Als je geen persoonlijke zaken wilt delen in de groep.

Remco, Functioneel beheerder, 50 jaar

Ik heb Esther als een zeer fijn persoon en coach ervaren. Open gesprekken en praktische tips.”

“Voor het coachtraject Rust en balans op je werk liep ik tegen het feit aan dat ik overdonderd werd door heel veel verschillende werkzaamheden waardoor het begin dit jaar op een moment teveel werd en ik me ziek heb moeten melden.

De structuur en inzichten die de sessies uit het traject boden zijn voor mij heel waardevol geweest om dagelijks reflectie te kunnen doen op wat een dag stressfactoren levert en hoe ik daar anders mee om ben gaan gaan. Dit leverde voor mij steeds meer rust en energie op.

Ik kan nu beter/anders met stressfactoren omgaan en heb nu ook de middelen om richting de toekomst deze steeds beter te integreren in mijn dagelijkse professionele en persoonlijke leven.

Ik heb je als een zeer fijn persoon en coach ervaren. Open gesprekken en praktische tips.

Ik zou het traject zeker aanbevelen aan anderen. Hoewel het traject staat omschreven als ‘…hulp bij (vermoeden van) autisme…’ is het traject voor iedereen aan te raden, ongeacht in welk ‘doosje’ je zit.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik er mee aan de slag ga en met mijn vragen/issues bij jou terecht zou kunnen. Dat was het geval.”

Meest gestelde vragen

  • Waar haal ik de tijd vandaan voor dit traject, ik ben al zo moe?
    We starten meteen heel praktisch waardoor je al snel resultaat gaat boeken in het traject. Door mijn jarenlange ervaring met het coachen van mensen met (een vermoeden van) autisme, kan ik je hierbij goed helpen. Als groepsgenoten ondersteunen jullie elkaar hier ook bij. Hierdoor kun je snel de dingen doen die goed voor jou werken en krijg je snel resultaat.
  • Kan ik het traject ergens vergoed krijgen?
    Vaak hebben werkgevers budget waar dit soort coachtrajecten van betaald kunnen worden. Je kunt met je leidinggevende overleggen of er budget is voor dit coachtraject voor jou. Je kunt de investering ineens of in drie delen betalen. Niets doen en in een autistische burnout belanden kost veel meer dan de investering voor dit traject.
  • Ik wil eigenlijk niet aan mijn leidinggevende vertellen dat het niet goed gaat en dat ik graag een traject wil volgen.
    Ik begrijp dat het vervelend kan zijn om tegen je leidinggevende te moeten vertellen dat het (weer) niet goed met je gaat. Waarbij het ook zo is dat als je niets vertelt, het nog steeds niet goed met je gaat, je alles alleen uit moet zoeken en je niet verder komt. Aan jou de keuze wat er nu het meest belangrijk is.
  • Ik heb op mijn werk niet verteld over mijn autisme.
    Mocht je op je werk niet verteld hebben over je autisme, dan kun je wellicht wel vertellen waar je tegenaan loopt op en in je werk en dat je daar graag hulp bij wilt. Dan kunnen we alsnog het traject starten.