Fijne feestdagen

24/12/2021 / Esther Oomen

Fijne feestdagen

Het is al weer zo ver, Kerst en het nieuwe jaar 2022 staan al weer voor de deur. Jeetje, wat is dat snel gegaan! Daarom wens ik je vandaag Fijne feestdagen!

Ik ga er vandaag geen lang verhaal van maken, want waarschijnlijk heb je de komende dagen genoeg te doen.

Om je te helpen om fijne dagen te hebben, geef ik je nog een paar tips mee. Op deze manier kun je deze dagen met verwachtingen van anderen, tradities en verplichtingen op een fijne manier beleven.

  1. Zorg dat je tussen de verplichtingen door lekker beweegt. Ga een stuk wandelen of fietsen. Dit kun je alleen doen voor de rust, maar ook met je bezoek. Op die manier komt iedereen lekker buiten en kun je iets anders doen dan naar elkaar gaan zitten kijken. Blijf je binnen, loop dan de trap een paar keer extra op en neer, op die manier krijg je ook wat extra beweging.
  2. Plan tijd en ruimte in om niets te doen, lekker een film te kijken, een boek te lezen, om een puzzel te maken of iets anders dat jij leuk vindt om te doen.
  3. Neem vooral ook de ruimte om voor jezelf te kijken of je iets doet ‘omdat het hoort’ of ‘omdat anderen het verwachten’. Of omdat je het zelf zo fijn vindt of omdat het zo voor jullie goed werkt. Veel fijner is het natuurlijk om dingen te doen die jij (en je gezin, partner, vrienden) leuk vindt om te doen. Het gaat ten slotte om fijn samen zijn en goede herinneringen maken.

Geniet van elkaar! En dan gaan we op naar hopelijk een gezond jaar 2022!