Eindelijk snap ik hoe mijn stress steeds oploopt

26/06/2024 / Esther Oomen

Eindelijk snap ik hoe mijn stress steeds oploopt

Toen Janine haar traject Rust en balans op je werk startte, had ze al 5 jaar haar diagnose autisme. Ze had al 6 verschillende therapieën en cursussen gedaan, onder begeleiding van psychologen en therapeuten. Na de eerste drie sessies met mij zei ze tegen me ‘jij bent de eerste die mij echt begrijpt’! Eindelijk snap ik hoe mijn stress steeds oploopt!

Helaas zie ik het vaker gebeuren

Helaas zie ik dat gebeuren bij veel mensen met (een vermoeden van) autisme die ik spreek. Ze hebben in hun leven al van alles geprobeerd, maar ze blijven maar tegen dingen aan lopen in hun werk.

Wat zijn die dingen waar je tegenaan kunt lopen in je werk?

Het kan zijn dat je je energie verliest doordat je steeds overprikkeld raakt in vergaderingen, doordat mensen door elkaar heen praten en er geen duidelijke agenda is.

Een ander voorbeeld van wat ik vaak zie gebeuren bij mensen met autisme, is dat ze alles heel goed willen doen en eigenlijk niet goed weten wanneer het goed genoeg is. Ze geven steeds 120%, waardoor ze op een bepaald moment enorm over hun grenzen heen gaan, omdat het eigenlijk te veel is. Met alle gevolgen van dien.

En wat ik ook nog regelmatig tegen kom bij mijn klanten, is een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze hebben al zo vaak in hun leven ervaren dat ze het net niet ‘goed’ doen of er net niet bij horen, dat ze het vertrouwen in zichzelf een stuk verloren hebben.

Hoe gaat het bij jou op je werk?

Hoe voel jij je op je werk? Loop je contant op je tenen? Of ga je maar door en door? Met alle gevolgen van dien en het risico op een burnout? Of misschien je 2de of 3de burnout, helaas niet heel vreemd onder mensen met autisme.

Ik kan je daarbij helpen

Maar gelukkig kan ik je daarbij helpen, met ontdekken hoe jouw autisme nu eigenlijk werkt. En wat de impact van bepaalde dingen in je werk en leven is en hoe je daar op een voor jou passende manier mee om kunt gaan.

Om je te helpen een burnout te voorkomen, organiseer ik op donderdag 25-07 een online workshop Autisme en werk. In deze workshop bespreken we de volgende onderwerpen:

De workshop start om 19.30 uur en duurt tot ± 21.00 uur.

Wanneer je nu inschrijft, doen je al mee voor maar € 27. Dat is echt niet veel voor zo’n waardevolle workshop.
Vanaf 08-07 gaat de prijs naar € 47.

Dus schrijf je nu hier in voor deze interessante en waardevolle workshop en verzeker jezelf van een plek.

Mocht je er over denken om een traject met een autismecoach te starten, dan is dit een mooie gelegenheid om te zien wat een autismecoach voor je kan betekenen en hoe ik werk. Kun je meteen zien of we samen een klik hebben en dus goed kunnen samenwerken.

Dus schrijf je nu hier in voor deze waardevolle workshop Autisme en werk.