Eerlijk zijn

17/09/2021 / Esther Oomen

Herken jij dat? Dat je met jouw (kenmerken van) autisme op je werk vast zit in patronen en dingen, zoals je het altijd doet. Dat je ’s avonds vaak moe bent en dan toch niet goed kunt slapen? En dat je ook wel merkt en voelt dat het niet gaat zoals je zou willen, maar dat je niet weet hoe je het om kunt buigen?

Misschien vind je het lastig om je werk zo te organiseren en plannen dat je ook nog tijd over houdt voor ontspanning. Of misschien vind je het wel moeilijk om met je collega’s te kletsen over ditjes en datjes. Of wellicht heb jij regelmatig miscommunicaties of conflicten met je collega’s, waardoor het werk ook niet soepel verloopt.

Om die manier van werken om te kunnen buigen naar een andere methode die wel voor je werkt, dat vergt open staan voor veranderingen. En laat dat nou net vaak lastig zijn voor de meeste mensen met (kenmerken van) autisme.

Maar ben nu eens eerlijk tegen jezelf. Hoe blij ben jij met je werk en je leven? En met hoe alles gaat? Kun je oprecht zeggen dat je fijn, passend werk hebt en dat je tevreden bent met je leven in het algemeen?

En nu hoor ik je al bijna denken ‘jeetje, wat een moeilijke vragen’! Nou, ik zal je helpen en het makkelijker maken voor je. Beantwoord daarvoor de vijf vragen hieronder.

  1. Is het lastig voor je om goed te kunnen functioneren op je werk?
  2. Heb je veel last van stress?
  3. Heb je regelmatig miscommunicaties of conflicten met je collega’s?
  4. Vind je het lastig om je werk goed te plannen en te organiseren?
  5. Vind je veranderingen van werkomgeving moeilijk om mee om te gaan?

Heb je op de bovenstaande vragen vaak ‘ja’ geantwoord? En zou je daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis online ont-stress sessie. Daarin bespreken we hoe jij op dit moment je functie uitoefent en waar voor jou de knelpunten liggen. En hoe je kunt zorgen dat je je werk op een manier kunt doen die bij jou past.

Dus meld je nu hier aan voor een gratis online ont-stress sessie. Ik help je graag verder.