Boek Werken met autisme

Werken met autisme is niet altijd gemakkelijk. Denk aan overprikkeling, stress rondom deadlines, overleg met collega’s of externe partijen, onduidelijkheid over taken. Allemaal dingen die het werken heel erg vermoeiend kunnen maken en soms zelfs zó belastend, dat je na je werk nauwelijks nog energie overhoudt. In Werken met autisme staan praktische tips voor op het werk, zodat je na het werk ook nog een fijne vriend(in) of partner of energieke ouder kunt zijn.

In het boek staan veel voorkomende situaties die voor mensen met autisme, of kenmerken van autisme, lastig kunnen zijn. Denk aan solliciteren, werkbelasting, grenzen stellen, werkplanning, prioritering, uitstelgedrag, perfectionisme, persoonlijke ontwikkeling, werk doen wat bij je past, feedback krijgen en geven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en soms wat theorie krijg je inzicht in wat je zelf zou kunnen doen om rust te ervaren.

Werken met autisme bevat ook tips voor leidinggevenden, omdat zij zeker ook kunnen bijdragen aan het werkplezier en succes van medewerkers met autisme. Ook zijn er interviews opgenomen met medewerkers met autisme die vertellen over hun ervaringen op het werk.

Auteurs Esther Oomen-van Straten en Cécile den Ouden zijn beiden werkzaam als autismecoach met name voor werkende (jong)volwassenen met autisme om het werken minder zwaar te maken. Het boek werd gereviewd door ervaringsdeskundigen en professionals.

Laat vooral een recensie achter bij bol.com als je het boek daar besteld hebt of noteer je recensie hier.

Boek Werken met autisme Praktijkboek voor mensen met autisme en leidinggevenden

Reacties van lezers op Werken met autisme

“Uit! Als ik ooit nog moet solliciteren krijgen ze deze erbij!😜👍mijn ervaringen met negatieve leidinggevenden zitten in mijn systeem gebrand…… mooi als het ook zo kan!💌”

“Ik heb het boek gelezen en ik vind het een gestructureerd, goed leesbaar, compact en compleet, concreet, overzichtelijk en duidelijk boek. Er ontbreekt niets in het boek. Normaal zie ik wel eens op tegen het doorworstelen van een boek, maar dat had ik bij dit boek helemaal niet.”

“Ik heb het boek Werken met autisme uitgelezen. Ik vind het een heel mooi boek. Ik vind het heel helder en toegankelijk geschreven. Fijn dat er tips gekoppeld worden aan praktijkvoorbeelden.”

“Ik vind Werken met autisme een heerlijk leesbaar boek. Ik denk dat leidinggevenden en werknemers met autisme zelf er veel aan kunnen hebben. Ook staan er in het boek toffe illustraties. Nu hoop ik dat mijn vriend (met vermoedens van autisme) het boek wil gaan lezen. Dan hoort hij tips ook eens van een ander.”

“Ik heb ‘m gisteren binnen gekregen. Vandaag meteen een aantal tips ingezet bij een cliënt als jobcoach/autismecoach. Super praktisch en heel helder! Fijn om in de toolbox te hebben! Good job!”

“Het boek leest gemakkelijk weg. En voor mij als mediator, met ervaring in conflictbemiddeling met neurodivergente mensen, weer een mooie aanvulling om te gebruiken.”