Wellicht heb je in het verleden een diagnose autisme / ASS gekregen. Meestal laat je je onderzoeken, omdat je tegen dingen aanloopt. Bijvoorbeeld dat je moeite hebt met sociale contacten op school of op je werk. Of dat je je niet kunt concentreren. Omdat je de hele tijd stress ervaart en niet goed weet hoe hier vanaf te komen.
Op het moment dat je de diagnose kreeg, viel toen alles ineens op z’n plek? Waren alle dingen waar je tegenaan liep toen ineens weg?
Helaas is dit niet het geval. Na de diagnose begint eerst het proces van verwerken dat je een diagnose hebt gekregen, ook al kun je je helemaal vinden in je diagnose. Ook al wist je echt dat er iets moest gebeuren, want zo ging het niet verder.
En op het moment dat je je diagnose verwerkt hebt, dan begint het eigenlijk pas.
Want wat betekent die diagnose voor mij? Wat kan ik er mee? Hoe gaat het mij helpen om te doen wat goed is voor mij? Om mijn grenzen aan te geven en om lekker in mijn vel komen te zitten?
Dat gaat allemaal over jezelf en dat is al een hele zoektocht om mee aan de slag te gaan. En je omgeving heeft natuurlijk ook met jou en je autisme te maken. Denk aan je ouders, kinderen, vrienden en collega’s.
Vaak weten de mensen uit je omgeving niet wat autisme inhoudt. Waarmee ze jou kunnen helpen, en ook vooral wat fijn is om te laten. Hoe ze met je om kunnen gaan als het je even te veel is.
Speciaal voor die mensen uit jouw omgeving, voor wie autisme best wel een ingewikkeld ding is, heb ik een nieuwe workshop ontwikkeld.
Deze workshop heet ‘Autisme, en dan?’.
In deze workshop leg ik uit wat autisme is, wat de kenmerken zijn en hoe het werkt. En daarna deel ik een stappenplan in een werkboek. Met dit werkboek ga je onderzoeken hoe autisme werkt voor de persoon met autisme in jouw omgeving. Wat heeft hij of zij op bepaalde momenten nodig, wat is fijn om te doen en ook wat is goed om te laten.
Reserveer jouw plek voor deze workshop voor maar € 17,50. De workshop wordt gehouden op dinsdag 15 juni 2021 om 20.00 uur.
Lukt het niet om live deel te nemen? Schrijf je dan toch in. Je ontvangt dan het werkboek en de replay van de workshop. De replay blijft nog ruim 3 maanden beschikbaar. Zo kun je op een later tijdstip toch alles meedoen of de workshop nog eens terugkijken.
Ben of ken jij iemand die te maken heeft met mensen met autisme? En wil je hier meer over leren? Schrijf je dan nu hier in voor de workshop ‘Autisme, en dan?‘.
Bekijk ook hieronder het filmpje wat ik heb opgenomen over deze workshop, of stuur deze mail met het filmpje door naar iemand voor wie je denkt dat het interessant is.