10 tips om lekkerder in je vel te zitten in deze tijden met het Corona-virus

20/03/2020 / Esther Oomen

Tip 1 – Heb jij een eigen bedrijf? Kijk naar de mogelijkheden in je bedrijf. Wat kun jij wel voor je klanten betekenen nu je elkaar minder face-to-face kunt zien. Maak tips voor je klanten, waar ze zelf mee verder kunnen. Kijk of je instructievideo’s kunt maken en deel oefeningen via video. Houd de verbinding met je klant, blijf je klant helpen. Dat is echt super belangrijk.

Tip 2 – Als je thuis kunt werken, is dat fijn, maar met kinderen om je heen kan het ook heel lastig zijn. Maak een dagindeling die voor jou en je gezin werkt. Maak bijvoorbeeld blokken, waarin iedereen van 09.00 tot 10.00 uur aan het werk is, om 10.00 uur drink je samen even wat en doe je een kort spelletje en om 10.30 uur gaat iedereen weer aan het werk. Ook kun je zelf wat eerder opstaan dan je kinderen, zodat je voordat ze wakker worden al het een en ander gedaan hebt.

Tip 3 – Leg de lat voor jezelf en je gezin niet te hoog op dit moment. Begrijp me niet verkeerd, wil je dat je bedrijf blijft bestaan, dan is het belangrijk om daarin wel je ding te blijven doen. Maar stapelt de was zich op dit moment op, omdat je druk genoeg bent met ondernemer, moeder, juf en huiswerkbegeleider zijn, laat die was dan even voor wat het is. Plan er een dagdeel in de week voor om daar mee aan de slag te gaan en laat het de rest van de tijd los. Lopen je kinderen de hele dag in pyjama, wat maakt het uit. Dat doen die van mij ook ????.

Tip 4 – Zorg voor wat regelmaat voor het hele gezin, dat maakt de zaken duidelijk. In je bedrijf en op school is er ook regelmaat en het is het fijnste om dat er nu ook in te houden. Ook al is het een andere regelmaat dan dat je gewend bent. Maak hiervoor bijvoorbeeld blokken zoals ik in tip 2 omschreven heb.

Tip 5 – Zorg goed voor jezelf en je gezin. Dat doe je natuurlijk altijd al wel, maar nu mag dat nog even wat extra. Wij hebben naast de gezonde voeding, groenten, fruit en vitamines die we altijd in huis hebben, ook lekkere dingen in huis gehaald. Je zult het toch met z’n allen zo fijn mogelijk moeten maken. Deze situatie kan nog wel even duren en als je weet dat er ook lekkere dingen in je kast liggen, is dat zeker een fijn gevoel en het geeft een gevoel van gezelligheid.

Tip 6 – Probeer voor wat beweging te zorgen, dat helpt om een zwaar gevoel in je hoofd te voorkomen. Ikzelf zit nu elke dag op de hometrainer en de kinderen op de trampoline. Mijn man gaat bijna elke dag een stuk fietsen. Voor al deze dingen hoef je niet in contact met anderen te komen. Heb je nu geen hometrainer of trampoline, doe dan samen bijvoorbeeld yoga-oefeningen die je op you tube kunt vinden of doe mee met het tv-programma Nederland in Beweging. Je kunt natuurlijk ook de trap 20x op en af lopen op een dag, dat is ook al beweging. Kijk naar wat mogelijk is voor jou.

Tip 7 – Neem op tijd rust en slaap voldoende. Om fit te blijven zijn rust en slaap heel belangrijk. Voldoende slaap is essentieel om je lekker in je vel te voelen. Ga in deze ongewone tijden wat eerder naar bed of slaap wat langer uit. Misschien werkt een middagdutje wel goed voor jou. Ook pauzes zijn belangrijk, ook als je thuis aan het werk bent. Neem regelmatig voor jezelf even de tijd om een kopje thee of koffie te drinken en ga er dan ook echt even voor zitten. Of doe regelmatig de Bodyscan, neem een kijkje bij Producten op mijn site voor meer informatie.

Tip 8 – Kijk naar wat er wel is, in plaats van alleen maar naar wat er niet is. OK, je kunt nu niet naar familie, vrienden, collega’s, lekker gaan shoppen, uiteten, etc. Wat er wel is, is bijvoorbeeld tijd, aandacht voor je gezin, ruimte om een spelletje met z’n allen te gaan doen, eindelijk die ene film te kijken of een leuke serie op Netflix te starten. Heb je een tuin, dan heb je nu mooi tijd om daar wat in te werken of als de zon schijnt lekker in te zitten. Kijk vooral naar wat er nu wel is, het houdt je positief.

Tip 9 – Pak een (nieuwe) hobby op. Heb je altijd al willen leren gitaarspelen, zoek een online cursus op en begin. Wil je nog een keer een vreemde taal leren, vraag informatie op en start die cursus. Je hebt nu waarschijnlijk meer tijd en ruimte om dingen te doen die er nooit van kwamen. Pak die kans en start er nu mee.

Tip 10 – Wees lief voor elkaar, toon begrip, stuur wat vaker een kaartje naar iemand die anders alleen zit. Tel een keer extra tot 10 als dat nodig is voor je kinderen. Iedereen vindt deze situatie lastig, dus probeer wat meer geduld te hebben en vertel dat jij het ook lastig vindt, zonder er in te blijven hangen.

Heel veel succes de komende tijd. Deel deze tips met anderen en als we allemaal goed voor onszelf blijven zorgen, onze verantwoordelijkheid nemen en zo positief mogelijk blijven, zijn we er het snelste en beste doorheen. Tot snel!